Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Över 500 kulor hittades på inspelningsplatsen

Alec Baldwin kan åtalas för dödsskjutningen.
Alec Baldwin utanför polisstationen efter det dödliga misstaget.
Foto: JIM WEBER / AP TT NYHETSBYRÅN
Halyna Hutchins blev 42 år.
Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES INSTAGRAM VIA STELLA PICTURES

En blandning av över 500 både skarpa och lösa kulor har hittats på inspelningsplatsen i New Mexico.

En av dem var en blykula som tros ha dödat filmfotografen Halyna Hutchins, enligt polisen.

Utredning kring Alec Baldwin och dödsolyckan fortsätter.

Det var förra veckan som den 63-årige skådisen sköt filmfotografen Halyna Hutchins, 42, och regissören Joel Souza, 48, av misstag under inspelningen av filmen ”Rust”. Joel Souza överlevde men Halyna Hutchins liv gick inte att rädda.

Under onsdagen kunde polisen i New Mexico, som utreder skottlossningen, bekräfta att vapnet avfyrades med kulor av bly.

Chefsutredaren Adan Mendoza berättade under en pressträff att polisen samlat in den dödliga kulan och omkring 500 andra kulor från filminspelningen.

Enligt Hannah Gutierrez Reed, som ansvarade för vapensäkerheten, låg tre vapen inlåsta i ett skåp under inspelningen – men ammunitionen var tillgänglig för alla.

– Jag tror att det finns en del säkerhetsfrågor som måste åtgärdas inom industrin, säger Mendoza. 

Blev sparkad från inspelning 

I utredningen av händelsen har det också framkommit att Alec Baldwin fick vapen givet till sig av regiassistenten Dave Halls. Han ska ha uppgett att vapnet var ”kallt”. Det innebär att det inte är laddat och alltså säkert att använda.

Nöjessajten The Wrap rapporterar också att vapnet ska ha använts samma dag – då för att skjuta prickskytte mot ölburkar. Bara timmar senare sköts personerna av misstag.

Enligt CNN har Dave Halls tidigare blivit sparkad från en annan filminspelning – på grund av en händelse som rörde en vapenattrapp.

Enligt produktionsbolaget Rocket Soul inträffade händelsen när regiassistenten arbetade med filmen ”Freedom’s Path” 2019. Vid tillfället ska ett vapen som skulle användas i filmen ha ”avfyrats oväntat”. Rekylen från skottet skadade en ljudtekniker inom staben, som därefter ombads uppsöka sjukvård, rapporterar CNN.

Polisen har tidigare meddelat att det dödliga skottet inte utreds som ett brott. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.