Carrie Fisher blev 60 år gammal. Hon dog under en flygning mellan London och Los Angeles i december förra året. Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅNCarrie Fisher blev 60 år gammal. Hon dog under en flygning mellan London och Los Angeles i december förra året. Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Carrie Fisher blev 60 år gammal. Hon dog under en flygning mellan London och Los Angeles i december förra året.  Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Carrie Fisher var mest känd för sin roll som prinsessan Leia i "Stjärnornas krig"-filmerna. Foto: ANONYMOUS / AP 20TH CENTURY-FOX FILM CORPORATIOCarrie Fisher var mest känd för sin roll som prinsessan Leia i "Stjärnornas krig"-filmerna. Foto: ANONYMOUS / AP 20TH CENTURY-FOX FILM CORPORATIO
Carrie Fisher var mest känd för sin roll som prinsessan Leia i "Stjärnornas krig"-filmerna.  Foto: ANONYMOUS / AP 20TH CENTURY-FOX FILM CORPORATIO
Carrie Fisher som prinsessan Leia. Foto: CENTURY FOX/REX/SHUTTERSTOCK / CENTURY FOX/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESCarrie Fisher som prinsessan Leia. Foto: CENTURY FOX/REX/SHUTTERSTOCK / CENTURY FOX/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Carrie Fisher som prinsessan Leia.  Foto: CENTURY FOX/REX/SHUTTERSTOCK / CENTURY FOX/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Nya uppgifter om Carrie Fishers död

Publicerad

Nya uppgifter om hur Carrie Fisher dog har kommit fram. 

Enligt obduktionsrapporten var en av orsakerna sömnapné. 

– Vi är inte glada. Det är inget med det här som är upplyftande, säger Carries bror Todd Fisher till The Telegraph.

Den hyllade skådespelaren Carrie Fisher gick bort i december förra året. Hon blev 60 år.

Enligt dödsattesten som publicerades tidigare i år dog Carrie Fisher av en hjärtattack, men enligt obducenten är dödsorsaken ännu ej helt fastställt. 

 

LÄS MER: Stora gåtan med Carrie Fishers död  

 

Nu rapporterar BBC att det kan ha funnits flera orsaker till skådespelarens död. Enligt rapporten ska åkomman sömnapné i kombination med hjärtproblem, åderförkalkning och droganvändande varit bidragande orsaker. 

Inga nyheter för brodern

Carrie Fishers bror, Todd Fisher, berättar för The Telegraph att han och hans familj aldrig ville att obduktionen skulle genomföras. 

– Vi är inte glada. Det är inget med det här som är upplyftande, säger han till tidningen. 

Brodern säger också att uppgifterna i rapporten inte var något nytt för honom. Han visste att Carrie Fisher använde droger och att hennes hälsa påverkats. 

Kämpade mot droger och alkohol

Som Expressen tidigare berättat kämpade Carrie Fisher också mot alkoholism. Hon deltog i stödgrupper för att komma tillrätta med sitt drickande, men hade flera återfall. Hon berättade öppet om sin kamp mot alkoholen.

– Jag har haft fyra eller fem snedsteg sedan jag startade med 12-stegsprogrammet när jag var 28 år. Det mest smärtsamma är att se besvikelsen hos ens nära och kära som dessa återfall skapar, sade hon i en intervju. 

 

LÄS MER: Carrie Fisher uppges ha kämpat mot drogerna sista tiden

 

Det var 27 december förra året som Carrie Fisher dog under en flygning mellan London och Los Angeles. 

Skådespelerskan Carrie Fisher blev mest känd för sin roll som prinsessan Leia i "Stjärnornas krig"-filmerna. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag