"Twilight" tillbaka nästa år, men dock utan både Kristen Stewart och Robert pattinson. Foto: Photo By: Kimberley French
"Twilight" tillbaka nästa år, men dock utan både Kristen Stewart och Robert pattinson.  Foto: Photo By: Kimberley French

Nya "Twilight"-filmer planerade till nästa år

Publicerad

"Twilight"-sagan är inte över.

Nästa år släpps ytterligare fem kortfilmer till succén.

– Det här är bara början, avslöjar distributionsföretaget.

Det blir fem nya kortfilmer som alla "Twilight"-fans nu kan hurra över.

Filmerna släpps på Facebook nästa år och kommer att handla om karaktärer från succéserien.

– Det här är bara början, en mall om du så vill. Du kan förmodligen gissa vad som kommer härnäst, säger Michael Burns, vd för distributionsföretaget Lions Gate, till New York Times.

Det är fem olika kvinnliga regissörer som kommer att ta sig an en var sin av de fem filmerna.

Kvinnor viktigt

Regissörerna kommer att utses av en panel bestående av bland andra "Twilight"-stjärnan Kristen Stewart, Stephanie Meyer, Kate Winslet och Jennifer Lee, regissören till "Frozen".

– Den kvinnliga rösten är något som har blivit mer och mer viktigt för mig medan jag jobbat i filmbranschen, säger "Twilights" författare Stephanie Meyer i ett uttalande.

Dock kommer man inte få se Robert Pattinson eller Kristen Stewart i filmerna. Ingen av originalskådespelarna rapporteras finnas med i de nya filmerna.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag