Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya teorin: Därför gifte sig prins Harry med Meghan

Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: GLENN HARVEY / CAMERA PRESS/IBL
Foto: AP

Prins Harry gifte sig med Meghan för att hon liknar hans bortgångna mamma, prinsessan Diana.

Det menar åtminstone Dianas tidigare butler, Paul Burrell, skriver Cosmopolitan

Meghan och prins Harrys äktenskap har av väckt reaktioner av flera skäl – inte minst sedan paret valde att lämna det brittiska kungahuset i början av året. 

Redan före det kontroversiella beslutet ska prinsen ha skickat brev till flera brittiska tidningar där han vädjat om ”mobbningen” av Meghan skulle upphöra – för att hon inte skulle hamna i samma situation som han menar att hans ständigt omskrivna mamma Diana gjorde.

Och enligt Paul Burrell, som var butler åt Diana, är det inte den enda jämförelsen som prins Harry har gjort mellan Meghan och sin mamma.

Enligt Burrell kan till och med prins Harry ha fallit för Meghan just på grund av hennes likheter med Diana. 

– Harry satsade och gifte sig med Meghan för att hon liknar Diana. Både två står upp för sig själva och vad de tror på. Ingen av dem låter sig köras med, säger han till Clozer Magazine. 

”Hade blivit en kamp”

Men trots det tror Paul Burrell ändå att det är långt ifrån säkert att Meghan och Diana skulle ha blivit vänner och kommit överens.

– Jag tror att de kan ha kolliderat med varandra. Jag tänker att det är två starka självständiga kvinnor med olika åsikter om saker. Det hade blivit en kamp mellan Meghans sätt och Dianas sätt.

Paul Burrell pekar också ut vad han anser är den största skillnaden mellan de båda:

– Det är att Meghan har en plan. Diana var ung och naiv. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.