Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya anklagelser om sexbrott mot R Kelly

Så rapporterade Expressen om rapparen 2019: R Kelly har anklagats i tjugo år.
Traffickingåtalade R Kelly anklagas nu för ytterligare sexbrott.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRANK MICELOTTA / AP TT NYHETSBYRÅN

Traffickingåtalade R. Kelly anklagas nu för ytterligare fall av sexuella övergrepp.

Åklagare i målet mot Rn'B sångaren har begärt att ytterligare 12 personer ska höras som vittnen i rättegången – det rör bland annat en 17-årig pojke som R. Kelly utnyttjat sexuellt.

Det har ännu inte presenterats som nya åtalspunkter i målet mot R. Kelly som sedan tidigare åtalats för trafficking. Åklagarna menar att Rn'B sångaren i det närmaste agerat företagschef i en organisation som rekryterat unga kvinnor för porrfilm och sex – men att de också utövat enorm kontroll över kvinnorna.

På fredagen riktade åklagarna nya anklagelser mot R. Kelly, de menar att ytterligare 12 personer ska höras som vittnen i rättegången som är planerad att börja 9 augusti. Samtliga tolv ska ha utsatts för R. Kellys sexuella och psykologiska våld enligt anklagelserna.

Utnyttjade 17-årig pojke

Bland de 12 återfinns en pojke som bara var 17 år gammal när han kom i kontakt med R. Kelly första gången. Året var 2006 och pojken hade ambitioner på en karriär inom musiken när de sågs på en McDonalds restaurang, Rn'B sångaren bjöd då in honom till sin studio i Chicago.

Där ska Kelly frågat 17-åringen vad han var villig att göra för att lyckas inom musikindustrin. Rn'B musikern lyckades på så sätt övertala 17-åringen till sexuella handlingar.

I anklagelserna framgår också att R. Kelly ska ha försökt förmå 17-åringen att övertala en nämndeman i juryn om att R. Kelly var en ”schysst kille”, när han var åtalad för barnporr 2008.

R. Kelly har nekat till anklagelserna.

Ur arkivet 2017: Kvinnan: ”Jag flydde R Kellys ”sexsekt”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.