Nya namnen - de är klara för "På spåret"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Fjolårsvinnarna Helena von Zweigbergk och Göran Everdahl är tillbaka i den nya säsongen av "På spåret".
Foto: Bo Hakansson/SVT
Även Fredrik Wikingsson och Filip Hammar medverkar i "På spåret".
Foto: Olle Sporrong
Fysikern Ulf Danielsson, 50, är tillbaka med radioprofilen Martina Thun, 41.
Foto: SVT
Rättviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård, 36, tävlar med artisten Jason Diakité, 39.
Foto: Jonas Lemberg

Här är "På spårets" startfält.

Fjolårsvinnarna Helena von Zweigbergk och Göran Everdahl är tillbaka - och får möta Filip Hammar och Fredrik Wikingsson efter en blåsning från Kristian Luuk.

- Vi går in med sämre självförtroende än någonsin, säger Fredrik Wikingsson.

Grupp ett är klara sedan tidigare - och nu har ytterligare sex deltagare blivit klara för "På spåret" som i år går in på sin 25:e säsong.

Bland annat är fjolårsvinnarna Helena von Zweigbergk och Göran Everdahl tillbaka, och får möta programledarduon Fredrik Wikingsson och Filip Hammar. De tackade ja efter en blåsning från programledaren Kristian Luuk.

"Det är en ren blåsning"

- Kristian Luuk hintade när han frågade om vi ville vara med om att det kunde bli en trevlig lottning för oss, och nu får vi höra att vi möter fjolårsvinnarna. Det är en ren blåsning vi varit med om, men det är roligt, säger Fredrik Wikingsson.

Duon siktar lågt

Målsättningen med årets deltagande blir dock låg.

- Vi går in med sämre självförtroende än någonsin och mer inställningen av att ge licensbetalarna en rolig timme. De vann förra året, det känns ju helt hopplöst, säger Wikingsson och fortsätter:

- Vi sitter där och hoppas kunna leverera den underhållning våra motståndare kanske inte är lika kapabla till.

Förutom de två nämnda paren som ska ta plats i första klass eller dressinen så kommer även journalisterna och författarna Louise Epstein och Thomas Nordegren dyka upp som radarpar i programmet.

Sedan tidigare är bland andra Feministiskt initiativs talesperson Gudryn Schyman, artisten Jason "Timbuktu" Diakité och före detta ärkebiskopen K-G Hammar klara för programmet.

"På spåret" börjar spelas in denna månad, och har sedan premiär i slutet av november.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.