Den brittiska tv-serien "Downton Abbey" blir film. Foto: Ap / AP COURTESY MASTERPIECEDen brittiska tv-serien "Downton Abbey" blir film. Foto: Ap / AP COURTESY MASTERPIECE
Den brittiska tv-serien "Downton Abbey" blir film.  Foto: Ap / AP COURTESY MASTERPIECE
Nu bekräftas den älskade karaktären Violet Crawley spelad av Maggie Smith återvända. Foto: Nick Briggs / AP PBSNu bekräftas den älskade karaktären Violet Crawley spelad av Maggie Smith återvända. Foto: Nick Briggs / AP PBS
Nu bekräftas den älskade karaktären Violet Crawley spelad av Maggie Smith återvända.  Foto: Nick Briggs / AP PBS
Den brittiska tv-serien "Downton Abbey" sände sitt sista avsnitt för bara några månader sedan. Foto: Supplied By Lmk Media / SUPPLIED BY LMK MEDIA/ALL OVER P LANDMARK MEDIA LTDen brittiska tv-serien "Downton Abbey" sände sitt sista avsnitt för bara några månader sedan. Foto: Supplied By Lmk Media / SUPPLIED BY LMK MEDIA/ALL OVER P LANDMARK MEDIA LT
Den brittiska tv-serien "Downton Abbey" sände sitt sista avsnitt för bara några månader sedan.  Foto: Supplied By Lmk Media / SUPPLIED BY LMK MEDIA/ALL OVER P LANDMARK MEDIA LT

Nya glädjebeskedet om Downton Abbey

Publicerad

Den brittiska tv-serien "Downton Abbey" blir film.

Nu bekräftas den älskade karaktären Violet Crawley spelad av Maggie Smith återvända.

Det rapporterar The Guardian och Daily Mail.

Den brittiska tv-serien "Downton Abbey" sände sitt sista avsnitt för bara några månader sedan. Nu rapporterar flera medier att den populära serien blir spelfilm.

Rykten om en film har florerat under en tid och nu är det bekräftat att den älskade karaktären Violet Crawley spelad av Maggie Smith, 81, ska medverka i filmen.

Skådespelerskan har tidigare gått ut med att det vore ologiskt om hennes karaktär skulle vara med i en spelfilm, då tidslinjen inte skulle hålla på grund av karaktärens ålder.

– När vi väl slutade måste hon ha varit nästan 110 år. Jag kan inte bara fortsätta, det skulle inte vara vettigt, berättade hon i en intervju med Graham Norton. På frågan om hon skulle vara med i en spelfilm svarade Smith:

– Jag kan inte, hur gammal skulle hon då vara?

 

LÄS MER: Så gick det efter "Downton Abbey"

 

Downton Abbey blir spelfilm

Det var skådespelaren Michael Fox, 27, som spelar Andy Parker i serien som avslöjade att den tvåfaldiga Oscarsvinnaren Maggie Smith skulle vara med i filmen.

– Hon höjer upp det till något annat, för att hon är en sådan legend och nationalskatt . Det kommer bli en annan show och hon sätter en kvalitetsstämpel på det, säger Michel Fox.

 

LÄS MER: "Downton Abbey"-stjärnan köpte sex

 

Julian Fellowes vill vara inblandad i filmen

Han berättar också att serien fortfarande hade blivit bra utan henne. Det är väldigt hög kvalitet på de andra skådespelarna. Däremot är hon speciell och sätter alla repliker perfekt säger han.

Seriens skapare Julian Fellowes har tidigare uttryckt engagemang för att expandera budgeten och göra en spelfilm.

– Jag tror att det blir kul att samla ihop alla och göra det större med mer pengar, säger han.

Julian Fellowes berättade för brittisk tv att han gärna skulle vilja skriva filmen.

"Downton Abbey"-filmen ska börja spelas in under 2017.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag