Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya draget i ”På spåret – ett husband blir fyra

Hela listan – de tar över som husband i ”På spåret”.
Efter tio år i ”På spåret” tvingades Augustifamiljen lämna rollen som husband i det populära frågesportprogrammet. ”Det ska bli väldigt spännande att se vad de hittar på”, säger programledare Kristian Luuk.
Foto: SVT
Mando Diao.
Foto: Pressbild
Augustifamiljen.
Foto: SVT

Efter tio år i ”På spåret” tvingades Augustifamiljen lämna rollen som husband i det populära frågesportprogrammet.

Nu avslöjar SVT sitt nya drag, där ett husband blir fyra – och ett av banden är Mando Diao.

– Det ska bli väldigt spännande att se vad de hittar på, säger programledare Kristian Luuk.

Efter förra säsongen av ”På spåret” stod det klart att husbandet Augustifamiljen tvingas lämna programmet, efter tio års trogen tjänst.

Anledningen till det uppgavs vara att SVT ville ha in fler kvinnor i programmet, som tidigare haft total mansdominans med bara män som programledare, domare och husband.

– Det är viktigt att vi är representativa på alla plan, även när det gäller kön, har Christina Hill, programchef i Göteborg tidigare sagt.

Fyra olika band turas om i ”På spåret”

Augustifamiljens kapellmästare Stefan Sporsén konstaterade för Expressen att det var ett bitterljuvt avsked att lämna ”På spåret”.

– På ett sätt är det ett bra sätt att sluta. Tio år är en jävligt bra siffra. Jag är också väldigt stolt över den här säsongen som vi har nu som är väldigt bra. och det finns också flera av de artisterna som är med en här säsongen som är sådana som jag har velat ha med länge och nu är de äntligen med. 

Nu avslöjar SVT vilka som ersätter det omtyckta husbandet. I stället för att ett annat band tar över rollen, så kommer fyra olika band turas om att spela musiken i ”På spåret”.

Luuk: ”Det känns som en genial idé”

Kända rockbandet Mando Diao, Amason, systrarna Jenny och Cecilia Vaz, samt Lada Egolaeva och Svenska Grammofonstudion kommer spela musik för miljonpubliken under kommande säsongen.

– Det känns som en genial idé att ersätta den svåröverträffade Augustifamiljen med dessa fyra så olika konstellationer. Det ska bli väldigt spännande att se vad de hittar på, säger programledare Kristian Luuk.

”På spåret” har säsongspremiär den sjätte december.

Husbandet får lämna efter tio år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.