Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya detaljerna om "Solsidan"

Gänget som spelar i ”Solsidan”. Josephine Bornebusch som Mickan, Johan Rehborg som Fredrik, Henrik Dorsin som Ove, Mia Skäringer som Anna och Felix Herngren som Alex. Foto: MORGAN NORMAN/TV4 / Morgan Norman/TV4
Sven Wollter spelar en av karraktärerna i den nya Solsidan-filmen. Foto: /IBL / /IBL
Henrik Schyffert har också en roll i Solsidan-filmen. Foto: JOHAN RHEBORG

Det är mycket nytt som händer när humorserien "Solsidan" blir långfilm med premiär i december.

I filmen får tittarna träffa Freddes pappa som är biståndsarbetare och bekanta sig närmre med Henrik Schyffert som fått en roll i den kommande filmen, skriver Dagens Industri.

Humorserien "Solsidan" blir långfilm och arbetet med filmen är i full gång. I december är det premiär för filmen, och i midsommar så började gänget att närma sig slutet av filminspelningen. Efter det återstår en hel del redigeringsarbete.

 

LÄS MER: Glädjesbeskedet: "Solsidan" blir långfilm 

 

I filmen kommer tittarna få möta flera nya karaktärer, en ny karaktär som gör entré i långfilmen är Freddes pappa. I filmen är han en biståndsarbetare från Afrika, som spelas av skådespelaren Sven Wollter. 

Pappan har ett sommarhus i Torekov, där många näringslivstoppar har sina sommarhus, vilket bland annat SEB-chefen Annika Falkengren, får illustrera i filmen där hon är statist.

Schyffert och Wollter – nya i Solsidan

Ytterligare ett känt ansikte kommer att ta plats i filmen, nämligen Henrik Schyffert som spelar en äventyrare. Schyfferts karaktär är en gammal kollega till Fredde från finansbranschen som nu för tiden reser jorden runt och lever livet, skriver Dagens Industri.

 

LÄS MER: Sven Wollter får roll i "Solsidan"-filmen 

 

I filmen har äventyraren, som Schyffert spelar, skilt sig och blir under filmens gång tillsammans med en av de kvinnliga karaktärerna. Men vem det är han blir tillsammans med får vi vänta att se tills filmen rullar på vita duken.

– En skilsmässa är ett jobbigt och stort ämne som är aktuellt för väldigt många människor, men som har varit svårt att ta sig an i tv-seriens korta format. I långfilmen kan vi gå djupare och hantera det på ett bättre sätt”, säger Felix Herngren till Dagens Industri.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!