Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya detaljerna om Baldwins vådaskott

Hör samtalet till SOS – Alec Baldwin sköt två av misstag
Halyna Hutchins dog av olyckan på inspelningen.
Minnesplats för Hutchins.
Foto: ANDRES LEIGHTON / AP TT NYHETSBYRÅN
Minnesplats för Hutchins.
Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅN
Baldwin utanför polisstationen efter olyckan.
Foto: JIM WEBER / AP TT NYHETSBYRÅN
Baldwin utanför polisstationen efter olyckan.
Foto: JIM WEBER / AP TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

Utredningen fortsätter kring hur Alec Baldwin kunde skjuta en filmfotograf av misstag under repetitionerna av ”Rust”.

I scenen skulle han dra ett vapen och rikta det rakt in i kameran, säger filmens regissör JoelSouza till New York Times. 

Efter det dödande skottet uppges skådespelarstjärnan ha varit helt hysterisk.

När Alec Baldwin, 63, tryckte på avtryckaren träffades filmfotografen Halyna Hutchins, 42, och regissören Joel Souza, 48, av ett vådaskott.

Halyna Hutchins avled av sina skador – Joel Souza kunde lämna sjukhuset. Souza berättar för utredarna hur Alec Baldwin repeterade en scen innan det dödande skottet.

Baldwin satt i en kyrkbänk, och i scenen drog han vapnet och riktade det in i kameran, enligt vittnesmålet.

Regissören hörde något som lät som en piska, och en hög smäll. Sedan såg han Halyna Hutchins ta sig över magen och hur hon stapplade bakåt.

Kunde inte känna sina ben

Enligt ett vittnesmål ska en regiassistent också ha sagt till Baldwin att vapnet var ”kallt”, som ska betyda att det inte är laddat, innan han räckte över det till skådespelaren. Frågan är fortsatt hur det ändå kunde avfyra ett dödande skott.

Polisen vill nu gå igenom alla minneskort från platsen. Kameramannen Reid Russell berättar att händelsen inte kan ha filmats, eftersom de fortfarande höll på att repetera när skottet avfyrades, enligt New York Times. Han berättar också att han hörde Halyna Hutchins säga att hon inte kunde känna sina ben.

Daily Mail rapporterar att Alec Baldwin var ”hysterisk och absolut otröstlig i timmar” efter olyckan.

Han har efter händelsen också synts tillsammans med Halyna Hutchins man Matthew Hutchins och 9-årige son Andros. En källa berättar att Baldwin nu kommer att lägga alla andra projekt på is.

Se mer:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.