Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya detaljerna: Britney övervakades i sovrummet

Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Nu framkommer nya detaljer om hur Britney Spears kontrollerades.

Hennes pappa och säkerhetsfirman Black Box satte bland annat upp inspelningsutrustning i hennes sovrum.

Det uppger en tidigare anställd på företaget i New York Times-dokumentären ”Controlling Britney Spears”.

Britney Spears, 39, har levt med sin pappa Jamie Spears som förmyndare sedan 2008, när hon blev omyndigförklarad i domstol på grund av hälsoproblem.

Tidigare i september kom beskedet att pappan ville avsluta förmyndarskapet.

Men de senaste 13 åren har han haft en omfattande övervakning av Britney Spears, tillsammans med säkerhetsfirman Black Box, enligt dokumentären ”Controlling Britney Spears från New York Times.

Liknar det vid ett fängelse

Alex Vlasov, tidigare anställd på säkerhetsfirman, berättar att det bland annat fanns ljudupptagning i Britney Spears sovrum. Hennes sms, FaceTime-samtal och bilder speglades genom iCloud till firman, som ska ha delat informationen med företaget som hade hand om hennes tillgångar.

– Det påminde verkligen om någon som satt i fängelse, säger han till New York Times och fortsätter:

– Hennes egen telefon och privata kommunikation användes ofta för att kontrollera henne.

Pojkvännerna skuggades

Britney Spears pojkvänner ska ha övervakats av Black Box. 

En av dem, David Lucado berättar för New York Times att han visste att han var skuggad och att han ringde 911 två gånger på grund av det. Han tror att han var ett viktigt mål eftersom han uppmuntrade Britney Spears att undersöka sina juridiska rättigheter.

Säkerhetsfirman ska också ha riktat in sig på att kartlägga personer i ”Free Britney”-rörelsen.

Jamie Spears advokater menar att allt skett med Britney Spears och domstolens vetskap, medan säkerhetsfirman uppger att de är stolta över att ha kunnat hålla henne i ”säkerhet i många år”.

Britney Spears advokat Mathew S. Rosengart säger i ett uttalande att en sådan här övervakning skulle vara ”oförlåtlig” och att frågan nu måste utredas.

Se också:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.