Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya bilderna på Gabriel från fina familjeutflykten

Vem är vem i kungafamiljen? Vi reder ut.
Prins Gabriel tillsammans med Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia, landshövding Ylva Thörn, kommunalråd Mats Nilsson och kommundirektör Marita Skog.
Foto: Foto: Kajsa Kilström/Länsstyrelsen i / Kungahuset
Prins Gabriel målar en fågelholk.
Foto: Foto:Kajsa Kilström/
Lilla prins Gabriel fick en mysdag med sina föräldrar.
Foto: Foto: Kajsa Kilström/L

Dalarna ligger prinsessan Sofia och prins Carl Philip varmt om hjärtat, och i veckan fick de anledning att besöka Sofias hemtrakter.

Familjens minsting, prins Gabriel, är nämligen hertig av Dalarna och var naturligtvis på plats för att inviga sin egen dopgåva.

Under torsdagen besökte prins Gabriel, 2, hertig av Dalarna, Säterdalens naturreservat för att inviga sin dopgåva tillsammans med mamma och pappa, prins Carl Philip, 41, och prinsessan Sofia, 35. 

I samband med sitt dop fick prins Gabriel en dopgåva från dalfolket. Gåvan bestod av prins Gabriels rastplats i Säterdalens naturreservat, samt prins Gabriels skidspår för barn i Koppångens naturreservat i Orsa.

”Det är definitivt ett nytt smultronställe för oss att besöka. Där finns nu också en fågelholk som Gabriel har målat och ett 'syskon' till bänken i porfyr på Hykjeberget som vi fick i gåva i samband med vårt bröllop”, skriver prinsparet på Instagram.

Prins Gabriels rastplats, och i vinter även Prins Gabriels skidspår, är nu öppna för alla att besöka.

Storebror, prins Alexander, 4, syntes inte till på bilderna från invigningen. Men det är oklart om han var med bakom kulisserna, eller om han hade en vanlig dag på förskolan.

Prinsessan Sofias hemtrakter

Prinsessan Sofia är uppvuxen i Älvdalen i Dalarna. Orten med 7 000 invånare är en trygg oas både för hela prinsfamiljen, och de kommer ofta på besök hemma hos Sofias föräldrar. Älvdalingarna är vana vid att möta den kungliga familjen, och de kan känna sig nästan vara som vanliga människor.

– Det är inga konstigheter. Man kan se Carl Philip gå här på gatan. Det är ingen som höjer på ögonbrynen. Det är som ett andrum för dem att vara här, de är inte så påpassade, berättade Carina Siitari Alm, ägare av Morins bageri i Älvdalen, när Expressen besökte orten i höstas.

https://www.instagram.com/p/CEbPLjRHEwu/

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

https://www.instagram.com/p/CEbP-GRgRVn/
Kolla in Victorias musikaliska insats.

Är du döpt?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.