Carrie Fisher i rollen som Leia Organa i den kommande filmen ”Star Wars: The Last Jedi”. Foto: DisneyCarrie Fisher i rollen som Leia Organa i den kommande filmen ”Star Wars: The Last Jedi”. Foto: Disney
Carrie Fisher i rollen som Leia Organa i den kommande filmen ”Star Wars: The Last Jedi”.  Foto: Disney
Leia Organa. Foto: DisneyLeia Organa. Foto: Disney
Leia Organa.  Foto: Disney
Carrie Fisher gick bort i december förra året. Hon blev 60 år gammal. Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅNCarrie Fisher gick bort i december förra året. Hon blev 60 år gammal. Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Carrie Fisher gick bort i december förra året. Hon blev 60 år gammal.  Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Carrie Fisher. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNCarrie Fisher. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Carrie Fisher.  Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Följ med bakom kulisserna på nya Star Wars-filmen

Publicerad

”Star Wars: The Last Jedi” har premiär i december, men redan nu finns det chans att smygtitta på delar ur filmen. 

Under ett Disney-konvent i Kalifornien visades ett klipp upp med scener ur filmen och från inspelningarna, uppger Daily Express.  

Bland annat syns skådespelaren Carrie Fisher – som spelar rollen som prinsessan Leia – vid flera tillfällen. 

"The Last Jedi" är titeln på den nionde filmen i "Stjärnornas krig"-sagan. Hittills har fansen bara fått se en kort trailer, men nu har nytt material från filmen släppts. 

Under Disney-konventet D23 Disney Expo visades ett klipp upp för spända åskådare. Klippet har nu släppts på bland annat Youtube. Där får tittarna ta del av riktiga scener ur filmen och bitar som har filmats bakom kulisserna under filminspelningarna. 

 

LÄS MER: Luke Skywalkers första ord i nya "Star Wars" 

 

Carrie Fishers känslosamma sista scener

I "The Last Jedi" spelar Carrie Fisher rollen som Leia Organa. Hon syns vid flera tillfällen i det nypublicerade klippet. Bland annat i en känslomässig scen scen där hon står på ett vitt fält tillsammans med några okända varelser. 

Carrie Fisher i rollen som Leia Organa under inspelningen av den kommande filmen ”Star Wars: The Last Jedi”. Foto: Disney

 

LÄS MER: Fisher med i "Star Wars: The Last Jedi" 

 

Carrie Fisher gick tragiskt bort sex månader efter att ha blivit klar med inspelningen i fjol. ”Star Wars: The Last Jedi” blev hennes sista framträdande. 

– Carrie Fisher har varit en ikonisk del i den här filmserien från början, har Bob Iger, chef på Disney, tidigare sagt till Mirror.

– Vi alla saknar henne. Hon hade en stor talang och var klok. Vi är stolta över att den här kommande filmen är en del av hennes arv.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag