Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya bevis i Netflix-dokumentär – Brian Jones kan ha blivit mördad

Musikern var med och grundade bandet Rolling Stones
Artisten Brian Jones avled juli 1969 blott 27 år gammal.Foto: LFI LONDON/SCANPIX / STELLA PICTURES B4842
Brian Jones öde har länge förbryllat fansen och lett till diverse teorier.Foto: ANONYMOUS / AP
Rolling Stones 1960.Foto: KEYSTONE Pictures USA / KEYSTONE Pictures USA

50 år efter Brian Jones död – nya bevis i dokumentärfilmen pekar på mord.

Teorierna har spridits under åren, men musikerns plötsliga död har förblivit ett mysterium.

– Jag tror att polisen ville klassificera det som dråp men blev tillsagda att glömma det och inte undersöka det närmare, säger Tom Keylock, musikerns manager, enligt Mirror.

Musikern Brian Jones, som var med och grundade succé-bandet Rolling Stones, hittades i juli år 1969 död i en pool. Han blev 27 år gammal.

Brian Jones död har under åren klassificerats som ett tragiskt missöde. Men konspirationsteorier har menat att musikern blivit mördad – en teori som åter sprakat upp efter att en förut osedd intervju visas i en ny dokumentär på Netflix, skriver Mirror.

Det har under åren funnits många teorier om musikerns död. Två av de huvudmisstänkta har varit Brian Jones egen manager, Tom Keylock, och byggarbetaren Frank Thorogood.

”Polisen blev tillsagd att glömma det”

Enligt den officiella versionen av den aktuella nattens händelseförlopp ska det ha varit tre gäster på Cotchford Farm i Sussex, där Brian Jones senare återfanns avliden.  De tre gästerna uppgav till polisen att musikern druckit stora mängder alkohol samt tagit sömntabletter.

Byggaren Thorogood uppgav även att de andra hade ätit kakor, med drogen cannabis i, och att de därför var ”helt borta”.

Någon som dock inte tror på att Jones ska ha drunknat till följd av en tragisk olycka är musikerns manager Tom Keylock, som menar att han med säkerhet vet att polisen valt att låta denna fejkade version spridas. Keylock säger i dokumentären att hans bror arbetade som polis vid tidpunkten och att brodern ska ha avslöjat att polisen valt att inte undersöka fallet närmare – trots att det fanns skäl att misstänka dråp.

– Jag tror att polisen ville klassificera det som dråp men blev tillsagda att glömma det och inte undersöka det närmare, säger Keylock, enligt Mirror, och fortsätter:

– Den enda som möjligtvis skulle kunna bli åtalad är Frank Thorogood, för han var i poolen. Men polisen blev tillsagd att glömma det.

Tror att managern själv är skyldig

Byggarbetaren tycks ha haft motiv för att mörda Jones, enligt personer som har undersökt fallet. Då han ska ha haft ett ekonomiskt bråk med musikern, skriver Mirror.

Men trots att flera teorier pekar på att byggarbetaren finns det många som i stället tror att managern Tom Keylock själv har något med Jones död att göra.

En vän till Brian Jones, Nicholas Fitzgerald, har sagt att han kom till gården runt 23:00, och att han då såg minst tre män och en kvinna som stod runt en flytande kropp i poolen. Om det stämmer skulle det innebära att det inte alls enbart var tre gäster på gården, som det tidigare sagts.

Dessutom har Fitzgerald beskrivit att den fjärde personen har ett utseende som liknar just Tom Keylock. Något som fått Keylock att se rött.

– Försvinn eller så kommer du vara näst, har Tom Keylock svarat på anklagelserna, skriver Mirror.

I den intervju som nu går att se i den nya dokumentärfilmen beskriver Keylock Brian Jones som ”jobbig” och menar att han fortfarande, även efter sin död, är jobbig, skriver nyhetssajten. Dessutom ska han ha uttryckt att han är trött på de snyfthistorier som spridits kring fallet.

Erkänner att han var på plats

Senare har även managern Tom Keylock erkänt att han befunnit sig på gården, något som stärkt misstankarna mot honom, skriver Mirror.

– Tro mig, detta är den sista intervjun jag någonsin kommer göra om Brian Jones. Fyrtio år och jag är fortfarande här och hör en massa historier. Jag är trött på det. Det struntpratet som kommer är helt otroligt, säger Tom Keylock själv om teorierna, enligt nyhetssajten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.