Kevin Spacey har sparkats och produktionen stoppats. Foto: MURDO MACLEOD / POLARIS POLARIS IMAGESKevin Spacey har sparkats och produktionen stoppats. Foto: MURDO MACLEOD / POLARIS POLARIS IMAGES
Kevin Spacey har sparkats och produktionen stoppats. Foto: MURDO MACLEOD / POLARIS POLARIS IMAGES
Men det finns en tid efter karaktären Frank Underwood för "House of Cards". Foto: JEFFREY MAYER / STELLA PICTURES JEFFREY MAYER/JTMPHOTOS, INTERNATIMen det finns en tid efter karaktären Frank Underwood för "House of Cards". Foto: JEFFREY MAYER / STELLA PICTURES JEFFREY MAYER/JTMPHOTOS, INTERNATI
Men det finns en tid efter karaktären Frank Underwood för "House of Cards".  Foto: JEFFREY MAYER / STELLA PICTURES JEFFREY MAYER/JTMPHOTOS, INTERNATI

Nya beskedet om "House of Cards"

Publicerad

Kevin Spacey har sparkats och produktionen stoppats.

Men det finns en tid efter karaktären Frank Underwood för "House of Cards". 

Nu meddelar Netflix att produktionen ska återupptas 2018 och att sista säsongen tar en ny vändning.

Sexbrottsanklagelserna mot "House of Cards"-stjärnan Kevin Spacey gav honom sparken och gjorde seriens framtid oviss. Produktionen av den sjätte säsongen stoppades initialt och Netflix lade locket på om flaggskeppets framtid. 

Tills nu. 

I ett uttalande under måndagen berättar Netflix innehållschef, Ted Sarandos, hur "House of Cards" framtid är tänkt att konstrueras, skriver Hollywood Reporter.

 

LÄS MER: Här är allt du behöver veta om Netflix i 4k

 

Handlingen tar ny vändning

Produktionen av seriens sjätte – och sista – säsong är planerad att återupptas i början av nästa år. Den stoppades i samband med anklagelserna mot Kevin Spacey, men när den startar igen kommer den att ske utan honom. 

Hans karaktär Frank Underwood kommer inte längre vara en del av serien. I stället kommer de åtta avslutande avsnitten fokusera på Claire Underwood, gestaltad av Robin Wright.

– Vi ser fram emot att kunna ge våra fans ett avslut, säger Ted Sarandos i ett uttalande.

 

LÄS MER: Kevin Spacey anklagad för nya sexuella övergrepp

 

Anledningen till slutet

Början på slutet för "House of Cards" var när "Star trek"-skådespelaren Anthony Rapp, 46, anklagade skådespelaren Kevin Spacey, 58, för att ha gjort sexuella närmanden mot honom – när Rapp inte var mer än 14 år gammal.

Nyheten briserade i slutet av oktober i samband med den brinnande Metoo-rörelsen, och snart därpå började övergreppsanklagelserna mot Kevin Spacey att hagla in. Spacey gick tidigt ut och bad om ursäkt, men fick snart sparken från Netflix och sin roll i succéserien "House of Cards".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag