Nya beskedet om "House of Cards"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kevin Spacey har sparkats och produktionen stoppats.
Foto: MURDO MACLEOD / POLARIS POLARIS IMAGES
Men det finns en tid efter karaktären Frank Underwood för "House of Cards".
Foto: JEFFREY MAYER / STELLA PICTURES JEFFREY MAYER/JTMPHOTOS, INTERNATI

Kevin Spacey har sparkats och produktionen stoppats.

Men det finns en tid efter karaktären Frank Underwood för "House of Cards". 

Nu meddelar Netflix att produktionen ska återupptas 2018 och att sista säsongen tar en ny vändning.

Sexbrottsanklagelserna mot "House of Cards"-stjärnan Kevin Spacey gav honom sparken och gjorde seriens framtid oviss. Produktionen av den sjätte säsongen stoppades initialt och Netflix lade locket på om flaggskeppets framtid. 

Tills nu. 

I ett uttalande under måndagen berättar Netflix innehållschef, Ted Sarandos, hur "House of Cards" framtid är tänkt att konstrueras, skriver Hollywood Reporter.


LÄS MER: Här är allt du behöver veta om Netflix i 4k


Handlingen tar ny vändning

Produktionen av seriens sjätte – och sista – säsong är planerad att återupptas i början av nästa år. Den stoppades i samband med anklagelserna mot Kevin Spacey, men när den startar igen kommer den att ske utan honom. 

Hans karaktär Frank Underwood kommer inte längre vara en del av serien. I stället kommer de åtta avslutande avsnitten fokusera på Claire Underwood, gestaltad av Robin Wright.

– Vi ser fram emot att kunna ge våra fans ett avslut, säger Ted Sarandos i ett uttalande.


LÄS MER: Kevin Spacey anklagad för nya sexuella övergrepp


Anledningen till slutet

Början på slutet för "House of Cards" var när "Star trek"-skådespelaren Anthony Rapp, 46, anklagade skådespelaren Kevin Spacey, 58, för att ha gjort sexuella närmanden mot honom – när Rapp inte var mer än 14 år gammal.

Nyheten briserade i slutet av oktober i samband med den brinnande Metoo-rörelsen, och snart därpå började övergreppsanklagelserna mot Kevin Spacey att hagla in. Spacey gick tidigt ut och bad om ursäkt, men fick snart sparken från Netflix och sin roll i succéserien "House of Cards".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.