Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4-chefen: Dröjer innan Comhem-kunder kan se TV4

Hör ansvariga för TV4 och Comhem om konflikten: ”Helt oförståeligt att välja att inte förhandla”
Konflikten kring sändningsrättigheterna fortsätter.Foto: Epa / COMPIC
Comhem uppger i ett nytt pressmeddelande att man under torsdagen hade ett fruktlöst möte med Telia. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
TV4:s vd Casten Almqvist säger att det kan dröja innan Comhem sänder TV4 igen.Foto: OLLE SPORRONG
En tredjedel av Sveriges kunder saknar just nu TV4-kanalerna i sitt utbud. Foto: ALEX LJUNGDAHL

TV4-konflikten mellan Comhem och Telia fortsätter.

I ett nytt pressmeddelande från Comhem uppger man att ett nytt möte har ägt rum på torsdagen.

Men ingen lösning har nåtts.

– Efter dagens möte tror jag tyvärr att det kan komma dröja innan Comhem sänder TV4 igen, säger TV4:s vd Carsten Almqvist i ett uttalande på kanalens hemsida.

Comhem och Telia träffades under torsdagen för en dialog kring sändningsrättigheterna för TV4-kanalerna och C More. Enligt Comhem har Telia inte varit beredda att förhandla om rättigheterna för Comhem och Boxers kunder – vilket gör att parterna ännu inte kunnat enas om en lösning.

”Telia och TV4 visar tyvärr fortsatt ingen vilja om att förhandla om detta, vilket ledde till att mötet avslutades utan konkreta framsteg”, skriver man i pressmeddelandet.

En tredjedel av de svenska kunderna saknar just nu TV4-kanalerna. 

TV4:S vd Casten Almqvist uttalade sig efter mötet och uppgav även han att det troligen dröjer innan parterna når en överenskommelse.

– Efter dagens möte tror jag tyvärr att det kan komma dröja innan Comhem sänder TV4 igen.

Tackade nej till TV4:s erbjudande

Enligt Comhem stoppar Telias uppköp företagets stora digitaliseringsprojekt – och därför har man vägrat gå med på TV4:s erbjudande över jul, så att nuvarande kunder ska kunna se på TV4-kanalerna under just den tiden.

– Trots att vi då har erbjudit en mycket generös julklapp i form av att gratis distribuera TV4-kanalen genom jul och nyår så att den svenska publiken kan njuta av alla program så har man tackat nej. Vårt dilemma just nu är att vi inte förstå Comhems beteende, sa TV4:s vd Casten Almqvist till Expressen på tisdagen.

Comhem uppgav i onsdags att man på tisdagen träffat Telia för ett första möte, men ingen lösning nåddes vid förhandlingsbordet.

TV-konflikten mellan Comhem och Telia

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.