Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya anklagelserna: Spacey gjorde arbetsmiljön giftig

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Nu kommer nya anklagelser mot skådespelaren Kevin Spacey.
Foto: SAM SIMMONDS / POLARIS POLARIS IMAGES
Åtta personer som jobbat med stjärnan under inspelningarna av succéserien "House of Cards" vittnar nu om att Spaceys beteende ledde till en "giftig arbetsmiljö", skriver CNN.
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Nu kommer nya anklagelser mot skådespelaren Kevin Spacey.

Åtta personer som jobbat med stjärnan under inspelningarna av succéserien "House of Cards" vittnar nu om att Spaceys beteende ledde till en "giftig arbetsmiljö", skriver CNN. 

En före detta anställd vittnar också om att Spacey sexuellt trakasserat honom.

Kevin Spacey anklagas för sextrakasserier av flera personer som arbetat inom produktionen på "House of Cards", skriver CNN.

Det handlar om en "giftig" arbetsmiljö – där Spacey ska ha trakasserat flertalet anställda inom produktionen. 

Kevin Spacey stack ner handen i byxorna

En före detta produktionsassistent berättar för den amerikanska tv-kanalen om hur Kevin Spacey ska ha stuckit ner handen innanför hans byxor när han skjutsade skådespelaren under inspelningen av serien.

– Jag var chockad. Han var en man i en väldigt mäktig position och jag var en på en väldigt låg position, långt ner på näringskedjan, säger produktionsassistenten till CNN.

En annan person inom produktionen säger att Spacey ska ha rört honom på ett obekvämt sätt. Total är det åtta personer som vittnar om Spacyes beteende.


LÄS MER: Kevin Spaceys beslut efter anklagelserna


Kevin Spacey som Francis Underwood, tillsammans med Robin Wright som Clair Underwood.
Foto: NATHANIEL E. BELL / AP NETFLIX

Anthony Rapp anklagade Kevin Spacey

De nya anklagelserna kommer mindre än en vecka efter att skådespelaren Anthony Rapp berättade hur Spacey hade försökt förföra honom då han bara var 14 år. Då 26-åriga Kevin Spacey ska ha bjudit honom på fest och gjort uppenbara försök att få honom i säng, innan han lät den protesterande Rapps att lämna lägenheten. Efter Rapps historia har flera andra män i filmbranschen trätt fram och berättat om liknande övergrepp.

"House of Cards"-inspelning stoppad

I veckan har inspelningarna av den sjätte säsongen av "House of Cards", där Kevin Spacey spelar huvudrollen som politikern Frank Underwood, pausats på obestämd tid på grund av anklagelserna.

Under torsdagen kom beskedet att Kevin Spacey lägger sin karriär på is och ska söka hjälp för sitt beteende.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.