Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya anklagelserna mot Harvey Weinstein

Foto: SETH WENIG / AP TT NYHETSBYRÅN

Harvey Weinstein har tidigare åtalats för våldtäkt - men nu riktas nya anklagelser mot filmmogulen.

Weinstein anklagas nu för ytterligare fall av sexuella övergrepp, skriver ABC News.

Filmjätten Harvey Wienstein, 66, anklagas nu för ytterligare fall av sexuella övergrepp.

Efter att ha åtalats för våldtäkt, och släppts fri mot borgen, riktas nu nya anklagelser mot profilen, skriver ABC News.

Den Manhattan-baserade distriktsåklagaren Cyrus R. Vance Jr. gick under måndagen ut med att Weinstein nu också anklagas för sexuella övergrepp mot ytterligare en kvinna 2006, utöver de två åtalspunkterna som han har sedan tidigare.

Skulle Harvey Weinstein fällas är minimum-straffet för brottet tio år i fängelse, och kan sträcka sig upp till livstids fängelsestraff, skriver ABC News.

 

LÄS MER: Weinstein slår tillbaka mot våldtäktsanklagelserna

 

Harvey Weinstein har sedan tidigare nekat till alla anklagelser, och hävdat sin oskuld inför en åtalsjury. I början av juni uppträdde han i rätten för att svara på åtalat mot sig – och stod fast vid att han är "Icke skyldig".

Uma Thurman anklagar Weinstein för övergrepp

Anklagelserna mot Harvey Weinstein blev startskottet till "Me too"-rörelsen i höstas, och mängder av skådespelare har gått ur och berättat om sina upplevelser med den tidigare hyllade Hollywood-producenten.

 

LÄS MER: Harvey Weinstein slängs ut från Oscarsakademin

 

En av de som har uttalat sig är Uma Thurman, som berättat om sina erfarenheter med producenten.

– Det var som ett baseballträ i huvudet. Han knuffade ner mig. Han försökte lägga sig på mig. Han försökte blotta sig själv. Han gjorde alla möjliga obehagliga saker. Men han tvingade mig inte med full kraft. Du är som ett djur som försöker slingra dig i väg, som en ödla. Jag gjorde allt för att få oss på rätt spår igen. Mitt spår. Inte hans, säger hon i en intervju med New York Times.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.