Världsstjärnan Angelina Jolie har dragits in i en adoptionshärva. Foto: Splash News / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWSVärldsstjärnan Angelina Jolie har dragits in i en adoptionshärva. Foto: Splash News / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Världsstjärnan Angelina Jolie har dragits in i en adoptionshärva. Foto: Splash News / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Mitt under skilsmässan med Brad Pitt väcks nu frågor kring en av Angelina Jolies adoptioner. Foto: Junko Kimura / ALL OVER PRESS ZUMA PRESSMitt under skilsmässan med Brad Pitt väcks nu frågor kring en av Angelina Jolies adoptioner. Foto: Junko Kimura / ALL OVER PRESS ZUMA PRESS
Mitt under skilsmässan med Brad Pitt väcks nu frågor kring en av Angelina Jolies adoptioner. Foto: Junko Kimura / ALL OVER PRESS ZUMA PRESS
Adoptionen ska ha skett under Angelina Jolies äktenskap med Billy Bob Thornton. Foto: Kevork Djansezian / APAdoptionen ska ha skett under Angelina Jolies äktenskap med Billy Bob Thornton. Foto: Kevork Djansezian / AP
Adoptionen ska ha skett under Angelina Jolies äktenskap med Billy Bob Thornton. Foto: Kevork Djansezian / AP

Nya anklagelserna mot Angelina Jolie

Publicerad

Världsstjärnan Angelina Jolie har dragits in i en adoptionshärva, uppger tidningen The Sun.

En biståndsarbetare i Kambodja träder fram i tidningen och hävdar att han skrev under officiella dokument om att han skulle vara pappa till stjärnans äldsta son Maddox.

– Jag skulle vara glad om Kambodja inte behövde se henne igen, säger han till tidningen.

Mitt under skilsmässan med Brad Pitt väcks nu frågor kring en av Angelina Jolies adoptioner.

En biståndsarbetare i Kambodja träder fram i tidningen The Sun och hävdar att han skrev under officiella dokument om att han skulle vara pappa till stjärnans äldsta son Maddox.

– I rättegångsdokumenten är Maddox fortfarande min son, hon redde aldrig ut det här, säger han enligt tidningen och fortsätter:

– Jag skulle vara glad om Kambodja inte behövde se henne igen.

Biståndsarbetaren påstår att han fortfarande skulle ha fullmakt över den idag 15-åriga sonen, enligt dokument som The Sun har fått ta del av.

 

LÄS MER: Jennifer Anistons invit till Brad Pitt

 

Adopterades under äktenskapet med Billy Bob Thornton

Adoptionen ska ha skett under Angelina Jolies äktenskap med Billy Bob Thornton och adoptionsförmedlaren Lauryn Galindo ska senare ha dömts till 18 månaders fängelse för att ha förfalskat namn, födelseplatser och datum av barn från Kambodja som fick nya hem i amerikanska familjer, skriver tidningen.

 

LÄS MER: Brad Pitt slår tillbaka mot Angelina Jolie

 

Angelina Jolie har inte kommenterat de nya uppgifterna i The Sun, men världsstjärnan ska tidigare ha sagt att hon har tagit reda på allt om Maddox bakgrund.

– Jag skulle aldrig stjäla ett barn från en mamma. Jag kan bara föreställa mig hur fruktansvärt det skulle vara, har hon tidigare sagt.

- Jag föredrar att stanna på rätt sida av lagen.

Angelina Jolie förälskade sig i Kambodja när hon spelade in filmen "Lara Croft: Tomb raider" i landet 2001, och blev också medborgare i landet 2005.

Hon har vid flera tillfällen besökt landet med sin familj och barnen Maddox, 15, Pax Thien, 13, Zahara, 12, Shiloh, 10, Knox och Vivienne, 8.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag