Nya anklagelser mot Dr. Phil – nu bedrägeri

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Phil McGraw.
Foto: Darla Khazei / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

Det tar inte slut.

Dr. Phil anklagas för att bland annat ha snott sina terapimetoder och för sexuella övergrepp.

Nu kommer nya anklagelser – om bedrägeri.

– McCraw hade gjort ett typiskt exempel av medlemslurendrejeri, säger Emery Goad en av de ledande utredarna i fallet, till RadarOnline. 

Den senaste veckan har Phil McGraw, 65, även kallad Dr. Phil befunnit sig rejält i hetluften. Nu kommer nya anklagelser mot psykologen – och det handlar om bedrägeri.

Dr. Phil drev tidigare ett spa i Kansas men anläggningen las ner år 1973. Han hade då blivit huvudmisstänkt i ett fall om bedrägeri, skriver RadarOnline.

– McCraw hade gjort ett typiskt exempel av medlemslurendrejeri, säger Emery Goad en av de ledande utredarna i fallet, till RadarOnline.

Hon påstår också att den sympatiska psykologen hade fått massvis med klagomål.

– Han såg till att hundratals kunder skrev på ett långt och dyrt avtal. Sedan sålde han kontrakten till ett finansinstitut för att få procent av det totala värdet i kontanter. Sedan stängde han ner spaet efter att han tagit ut pengarna, säger Emery Goad, till RadarOnline och fortsätter:

– Han lurade kunderna helt eftersom de fortfarande behövde betala. Istället för att betala till spaet behövde de nu betala till finansinstitutet.


LÄS MER: Dr Phil stäms för sin tv-psykologi


Dr. Phil har inte betalat en krona

Mellan september 1973 och juni 1974 visar dokument att programledaren stämdes tre gånger av olika banker. De ansåg att Dr. Phil var skyldig bankerna ungefär 355 000 kronor.

Psykologen kallades till förhandlingar men han dök aldrig upp i rätten och har ännu i dag inte betalat en krona, skriver RadarOnline.

– Det var förmodligen eftersom att han åkte tillbaka till Texas. Just då var Texas en av de stater i landet där du inte kunde döma i ett mål utanför staten, påstår Emery Goad, till RadarOnline.


LÄS MER: Rasande på Dr Phil – Brendon stormade ut


Anklagelserna om bedrägeri är inte de enda som kommit till ytan den senaste tiden när det gäller Dr. Phil. På måndagen vittnade hans klasskompisar om att psykologen var en "heltlevrad mobbare som drack mycket alkohol".

Han anklagas också för sexuella övergrepp och han ska ha tagit på en kvinnas bröst under ett terapisamtal. Psykologen anklagas också för att ha låst in en kvinna. Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.