Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya ändringen i ”Idol” – vissa deltagare uppträder på scen

"Idol"-deltagarens hälsa under isoleringen: "Sämre vissa dagar"
Pär Lernström.Foto: Skrämdump / TV4
Nadja Holm.Foto: Skärmdump / TV4
Caspar Camitz.Foto: Skärmdump / TV4

Förra veckan var alla idoler tvungna att framföra sina låter inne på hotellrummen på grund av att flera deltagare testat positivt för corona.

Denna vecka görs upplägget om igen – och friska idoler uppträder på scenen de som har blivit isolerade uppträder från sinas rum.

– Nu ser vi fram emot att genomföra kommande fredags sändning på ett säkert och bra sätt, säger Malin Knave exekutiv producent på TV4 i ett pressmeddelande.

Det har varit minst sagt en annorlunda start för årets säsong av ”Idol” i TV4. Efter att fyra deltagare testats positivt för covid-19 inför premiären förra fredagen tog TV4 beslutet att sätta alla deltagare i karantän och låta dem uppträda i sändning från sina rum.

Upplägget för fredagens program har varit osäkert då minst sex av de 13 deltagare som tog sig vidare till fredagsfinalerna i ”Idol” har smittats av coronaviruset. Men nu väljer TV4 att berätta hur tävlingen kommer att se ut på fredag – nämligen på ett helt nytt sätt.

Friska uppträder på scenen

Kanalen har beslutat att de idoler som är friska kommer uppträda på scen och de som befinner sig i isolering kommer att uppträda från sina rum för andra veckan i rad.

– Jag är väldigt stolt över att vi lyckades genomföra en så fin sändning förra veckan trots den allvarliga situationen vi befinner oss i. Alla idolerna, juryn, Pär Lernström och hela produktionen gör enastående insatser just nu, säger Malin Knave exekutiv producent på TV4 i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Nu ser vi fram emot att genomföra kommande fredags sändning på ett säkert och bra sätt.

Fredagens tema i programmet är ”på svenska” 

Gabriel, 16, får hat på sociala medier efter "Idol"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.