Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya ändringen i ”Biggest loser” – slopar moment

Vinner "Biggest loser" 2020 – slår rekord
Foto: Gabriel Liljevall / TV4
Foto: Gabriel Liljevall / TV4
Foto: Gabriel Liljevall / TV4

”Biggest loser” är tillbaka i tv-rutan på måndagskvällen. 

Men denna gång slopar man den omdebatterade ”frestelsetävlingen”.

– Det har funnits kritiska röster mot att programmet inte varit långsiktigt. Och det har vi tagit åt oss, säger nya programledaren Malin Stenbäck.

Efter ett långt uppehåll under coronapandemin har en helt ny säsong av ”Biggest loser” spelats in på Ekolsunds slott. 

Programmet gör comeback på måndagen i TV4, i ett delvis nytt format där man bland annat tagit bort den omdebatterade ”frestelsetävlingen” – ett moment där deltagarna fick anmäla sig för att äta så mycket kalorier som möjligt för att vinna fördelar inför invägningen.

Ny i rutan är även programledaren Malin Stenbäck, som tidigare programlett bland annat ”Bachelor” och ”Bachelorette”. 

Hon frontar programmet tillsammans med psykoterapeuten Tobias Sahlin, dietisten Caroline Willbois och tränaren Pischa Strindstedt.

Fokus på hållbar livsstil

Till skillnad från tidigare säsonger kommer fokuset ligga på att ge deltagarna den hjälp de behöver för att hitta en långsiktig och hållbar livsstil.

– Det som är nytt att det inte är någon eliminering. Man röstar inte längre ut någon – utan det är vågen som bestämmer. Det har funnits kritiska röster mot att programmet inte varit långsiktigt. Och det har vi tagit åt oss, säger Malin Stenbäck och fortsättar:

– Tobias kommer att prata med deltagarna om varför man mår som man mår. Varför det har blivit som det har blivit och vilka drivkrafterna är. 

Inspirera tittarna

Förhoppningen är att det nya konceptet ska uppskattas av tittarna som själva kan få tips och råd till att genomföra sunda livsstilsförändringar.

– Deltagarna har alla ett bagage i form av en övervikt som beror på olika saker. Och jag tror att man kan känna igen sig i deras resa till programmet. 

– Det kan handla om dåliga vanor i vardagen. Så jag tror att man som tittare kommer känna igen sig, båda i vilka tips man får från experterna men också att det kan bli så här. Hur man får det att funka i vardagen utan att det hämmar sitt liv, säger hon.

Biggest Loser sänds i TV4 Play och TV4 och har säsongspremiär nu på måndag den 30 januari 2023. 

Simon kom trea i ”Biggest loser” – kritiserar programmet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.