Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ny succé för Alexander Skarsgård – prisas igen

Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREW GOMBERT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PAUL DRINKWATER / AP TT NYHETSBYRÅN

Alexander Skarsgård prisas igen för sin roll i tv-serien "Big little lies".

På nattens Critics’ Choice Awards i Los Angeles tilldelas den svenska stjärnan för bästa manliga biroll i en tv-film eller tv-serie.

Alexander Skarsgård, 41, prisades tidigare i veckan på den amerikanska tv-galan Golden Globe för sin insats i tv-serien "Big little lies".

Och inatt fick den svenska stjärnan kliva upp på scenen och ta emot ett pris igen. 

På nattens Critics’ Choice Awards i Los Angeles tilldelas den svenska stjärnan för bästa manliga biroll i en tv-film eller tv-serie.

Tv-serien hyllades återigen stort på nattens gala i Los Angeles. Förutom att Alexander Skarsgård prisades utsågs även både Nicole Kidman till bästa kvinnliga skådespelare och Laura Dern vann kategorin  bästa kvinnliga biroll. 

 "Big little lies" vann även kategorin bästa serie.

Den svenska regissören Ruben Östlund var också nominerad på galan för filmen "The Square". Men kategorin bästa utländska film togs hem av "In the Fade" från Tyskland.

 

LÄS MER: Skarsgårds succé på Golden Globe 

 

Skarsgård hyllades för sitt tacktal

Den svenska stjärnan har tidigare vunnit en Emmy för rollen som Perry Wright i den populära tv-serien och under natten till måndagen hyllades han stort på Golden Globe.

Skarsgård uppmärksammades bland annat för sin sköna hälsning i tacktalet till vännen Aston, 8 år.

– Jag har en vän som är åtta år gammal. Han blev förvånad när jag inte tackade honom efter Emmy-vinsten. Det misstaget ska jag inte göra igen. Aston Larsson, den här är till dig, sa  Alexander Skarsgård på scenen innan hans tacktal fortsatte: 

– Jag är här i kväll för att jag hade privilegiet att arbeta med en grupp av extraordinära kvinnor. Lian, som skrev romanen. Bruna, vår producent och hela vår fantastiska ensemble, som alla är här. Speciellt Nicole, men inte för att du har mer talang än de andra, utan för att de flesta av mina scener var med dig. Nicole, jag älskar dig. Tack för att du gjorde det här till den största upplevelsen i min karriär. 

 

LÄS MER: Maria Brander: "En skandinavisk gud hävde förbannelsen" 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!