Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREW GOMBERT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: ANDREW GOMBERT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANDREW GOMBERT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PAUL DRINKWATER / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: PAUL DRINKWATER / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PAUL DRINKWATER / AP TT NYHETSBYRÅN

Ny succé för Alexander Skarsgård – prisas igen

Publicerad

Alexander Skarsgård prisas igen för sin roll i tv-serien "Big little lies".

På nattens Critics’ Choice Awards i Los Angeles tilldelas den svenska stjärnan för bästa manliga biroll i en tv-film eller tv-serie.

Alexander Skarsgård, 41, prisades tidigare i veckan på den amerikanska tv-galan Golden Globe för sin insats i tv-serien "Big little lies".

Och inatt fick den svenska stjärnan kliva upp på scenen och ta emot ett pris igen. 

På nattens Critics’ Choice Awards i Los Angeles tilldelas den svenska stjärnan för bästa manliga biroll i en tv-film eller tv-serie.

Tv-serien hyllades återigen stort på nattens gala i Los Angeles. Förutom att Alexander Skarsgård prisades utsågs även både Nicole Kidman till bästa kvinnliga skådespelare och Laura Dern vann kategorin  bästa kvinnliga biroll. 

 "Big little lies" vann även kategorin bästa serie.

Den svenska regissören Ruben Östlund var också nominerad på galan för filmen "The Square". Men kategorin bästa utländska film togs hem av "In the Fade" från Tyskland.

 

LÄS MER: Skarsgårds succé på Golden Globe 

 

Skarsgård hyllades för sitt tacktal

Den svenska stjärnan har tidigare vunnit en Emmy för rollen som Perry Wright i den populära tv-serien och under natten till måndagen hyllades han stort på Golden Globe.

Skarsgård uppmärksammades bland annat för sin sköna hälsning i tacktalet till vännen Aston, 8 år.

– Jag har en vän som är åtta år gammal. Han blev förvånad när jag inte tackade honom efter Emmy-vinsten. Det misstaget ska jag inte göra igen. Aston Larsson, den här är till dig, sa  Alexander Skarsgård på scenen innan hans tacktal fortsatte: 

– Jag är här i kväll för att jag hade privilegiet att arbeta med en grupp av extraordinära kvinnor. Lian, som skrev romanen. Bruna, vår producent och hela vår fantastiska ensemble, som alla är här. Speciellt Nicole, men inte för att du har mer talang än de andra, utan för att de flesta av mina scener var med dig. Nicole, jag älskar dig. Tack för att du gjorde det här till den största upplevelsen i min karriär. 

 

LÄS MER: Maria Brander: "En skandinavisk gud hävde förbannelsen" 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag