Bruce Lee dog 1973. Han blev 32 år gammal. Foto: / AP COLUMBIA PICTUREBruce Lee dog 1973. Han blev 32 år gammal. Foto: / AP COLUMBIA PICTURE
Bruce Lee dog 1973. Han blev 32 år gammal.  Foto: / AP COLUMBIA PICTURE
Bruce Lee. Foto: / APBruce Lee. Foto: / AP
Bruce Lee.  Foto: / AP

Ny ledtråd i Bruce Lees mystiska död

Publicerad

Bruce Lee dog för över 40 år sedan och skådespelarens död har sedan dess varit ett mysterium.

Men nu verkar det som att nya ledtrådar i hans dödsfall har dykt upp. 

”En ledtråd har hittats i hans journal", berättar man i det amerikanska programmet ”Autopsy: Bruce Lee” som utreder hans död på nytt, skriver Radar Online

Det var i juli 1973 som den kinesisk-amerikanske skådespelaren och kampsportsexperten Bruce Lee dog. Dagarna innan hans dödsfall hade skådespelaren haft problem med huvudvärk och efter ett besök på sjukhuset kunde man konstatera att han led av cerebralt höghöjdsödem – en svullnad i hjärnan. 

Bruce Lee blev bättre, men 20 juli, drabbades han återigen av huvudvärk och hans flickvän gav honom smärtstillande. Senare samma kväll hittades han död. Dödsorsaken sades då bero på att han var allergisk mot den medicin som hans flickvän gett honom.  

 

LÄS MER: Mystiska svaret om Carrie Fishers död 

 

Rykten och teorier kring Bruce Lees död

Sedan 20 juli 1973 har hans död varit ett hett ämne för konspirationer och teorier. Vissa tror att han blev mördad och andra har sagt att det berodde på att han tagit för mycket cannabis. 

Nu har nya ledtrådar kring Bruce Lees död hittats och de presenteras i Reelz-programmet ”Autopsu: Bruce Lee”, skriver Radar Online

I programmet har Dr Michael Hunter fått ta del av Bruce Lees journaler och tror sig veta vad som låg bakom hans död. 

I ett smakprov inför programmet berättar man att läkaren har "hittat en ledtråd i hans journaler och han tror att Bruce Lees död kan vara kopplad till ett dödligt tillstånd som upptäckts nyligen”

 

LÄS MER: Förklaringen bakom David Gests plötsliga död  

 

”Det dödar upp emot 8000 amerikaner varje år”

Dr Michael Hunter berättar om tillståndet plötslig oväntad död vid epilepsi – eller SUDEP som det också kallas – som har upptäckts under de senaste åren. Han tror att det kan ha varit orsaken till Bruce Lees död. 

”Det dödar uppemot 8000 amerikaner varje år”, säger han. 

Bruce Lee dog när han var 32 år gammal och Dr Michael Hunter säger att det är vanligast att man drabbas när man är mellan 20 och 40 år. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag