Ny dopingattack mot årets gladiatorer

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Årets gladiatorer firade i natt att den nya säsongen är igång.
Foto: FREDRIK FREDRIK

Dopningskandalerna  i TV4:s "Gladiatorerna" har avlöst varandra.

Och nu hävdar internationellt erkände dopingexperten Mats Gerle:

-Några från den här säsongen kan ta otillåtna medel.

Expressen har i en rad artiklar kunnat berätta om dopingskandalerna i TV4:s "Gladiatorerna". Bland annat har en före detta deltagare dömts till fängelse för misshandel och doping.  En person som tidigare jobbat som gladiatortränare trädde i fjol fram och hävdade att han hjälpt en del av tv-stjärnorna att välja ut de bästa förbjudna preparaten. Den kanske största skandalen inträffade 2002 då Kim "Zeke" Justin och Linda "Indra" Ekwall omkom i en bilolycka -i hans blod återfanns anabola steroider. Detta ledde till att TV4 införde hårdare kontroller av såväl "Gladiatorerna" som de tävlande. 

Rena vid provtillfället Men när programmet nu återkommer i rutan, efter att ha varit lagt på is ett år, hävdar den internationellt erkände Mats Gerle, chef för dopinglabbet vid  Huddinge universitetssjukhus: -Det enda som går att fastställa är ju att "Gladiatorerna" är opåverkade  vid provtillfället. Vad man gör före eller efter testet går naturligtvis inte att säga.  Johan "Plexus" Oldenmark och hans kollegor är dock helt oförstående inför påståendet: -Tyvärr har det ju hänt att det någon gång ibland visat sig att någon gjort fel. Men så är det inte nu. Alla här är emot doping och välkomnar tester. Vi är rena.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.