Nutley planerar en Änglagård 3

Publicerad
Uppdaterad
Collin Nutley funderar på att göra ytterligare en film om Änglagård.
Den här gången på samma plats som första succéfilmen: i Böne utanför Ulricehamn.
- Storyn skulle bli komplett med en tredje film, säger regissören till Sveriges radio Sjuhärad.
Den första filmen om Änglagård gick rakt in i hjärtat på den svenska biopubliken redan 1992.
Efter succén har gården i Lönnarp, där filmen spelades in, blivit ett populärt resmål för turister.
Ytterligare en filminspelning kommer knappast att få intresset för den lilla byn att avta.
Något som invånarna inte enbart verkar ta med ro.
Efter att turister har tältat i gårdens trädgård och suttit på verandan och druckit kaffe har
gårdens förvaltare Lars Olsson sagt ifrån, på skarpen.
Han berättar för radionkanalens reporter att har satt upp en skylt vid byns utkant med texten "Privat område - tillträde förbjudet".

Fina minnen

Men regissören Collin Nutley har får bara varma tankar när han minns den lilla västsvenska idyllbyn.
- Minnena är fantastiska, säger han till reportern och förklarar att en tredje film skulle få historien att kännas mer komplett.
Colin Nutley gör teaterdebut 10 oktober med "Cabaret" på Stockholms stadsteater. I rollerna finns, bland annat, Helena Bergström, Rikard Wolff och Sven Wollter. Samtliga var med i den brittiska regissörens "Änglagård"-filmer från 90-talet.
Vilka skådespelare som kommer få äran att spela i uppföljningen har regissören ännu inte yppat. Colin Nutley har heller inte avslöjat något om när han vill att inspelningarna ska börja, eller hur konkreta hans planer på att göra en uppföljning är.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag