Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nunstedt: Darin har gått och blivit stor

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Roger Vikström

Om någon råkat missa det: Darin har gått och blivit stor.

Han har en stor röst, en stor succé i bagaget och ett stort band i ryggen.

Men störst, det är fortfarande talangen.

Cirkus är smockfullt och Darin är inte dummare än att han insett anledningen. Efter att ha inlett snyggt med "Surrender", bakom sitt elpiano, studsar idolen upp och hoppar i gång hemmapubliken till Pughs "Stockholm". Han har Magnus Uggla på gästlistan i "Astrologen" och låter "En apa som liknar dig" vara första extranummer.

Den här turnén kan bli en av sommarens stora, och det beror förstås till stor del på toksuccén i "Så mycket bättre". Darins inlevelse och tekniska skicklighet gjorde honom till en av landets bästa coversångare för länge sedan, och han har bara blivit bättre (däremot känns "Viva la vida" uttjatad, men det är en parentes).

Uppbackad av ett jätteband - elva musiker, två körsångare - låter det dessutom maffigare än tidigare.


Än har inte bandet hittat alla nycklar. En del egna hits, som sneglade på klubbgolvet när de släpptes på singel, funkar mindre bra som storbands-r’n’b och även om Darin är grym på ballader saknar de den livepondus som ryms i "You’re out of my life" och "Lovekiller".

Men det är å andra sidan pusselbitar som ser ut att kunna falla på plats vilket ögonblick som helst. Det råder inga tvivel om jättetalangen finns där.

När Darin ger sig hän samtidigt som rökmaskinerna, laserkanonerna och konfettiregnet ges fullt utrymme i extranumren är han något riktigt stort på spåren.

3 höjdpunkter

Premiärskrällen

Mitt under "Astrologen" dyker Magnus Uggla upp och sjunger duett i balladen som Darin återupplivade i "Så mycket bättre". En kramig och lycklig sångföreställning som möts av jättejubel.

Storbandet

Jag har sett Darin uppträda utan band, till förinspelad musik. Han fixade det också, men det är ändå rätt kaxigt att ha tretton man bakom sig. Och stråkkvartetten i "Lovekiller": wow!

Publikkontakten

Darin utnyttjar proffsigt hela scenens bredd och höjd, och poserar generöst för fansens mobiler längst fram. Han berättar om sina framgångar, sina tvivel och pratar om sitt kurdiska ursprung.

Låtlistan

"Surrender"

"Stockholm"

"Step up"

"Runaway"

"Same old song"

"Playing with fire"

"Viva la vida"

"Flashback"

"Astrologen"

"Strobelight"

"I’ll be alright"/"Why does it rain"/"Who’s that girl"

"Check you out"

"You’re out of my life"

"Money for nothing"/"Want ya"

"Lovekiller"

Extranummer:

"En apa som liknar dig"

"Nobody knows"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.