Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nunna dog efter konflikten med Katy Perry

Sångerskan vill köpa klostret för att göra om till sin privata bostad. Foto: BACKGRID US / STELLA PICTURES BACKGRID US
Syster Catherine, till vänster, avled under förhandlingen. Här med syster Rose. Foto: MEL MELCON / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES

Katy Perry har i flera år varit i en juridisk fastighetsfejd med en grupp nunnor. 

Nu fick fejden en tragisk vändning – en av nunnorna kollapsade mitt under förhandlingen och avled. 

– Katy Perry, snälla sluta, sa syster Holzman till FOX 7 Austin, kort innan hon gick bort. 

Popstjärnan Katy Perry, 33, har varit i en juridisk fejd sedan tre år tillbaka gällande en fastighet i Los Feliz-området i Los Angeles. Fastigheten är ett kloster tillhörande "Sisters of the Immaculate Heart". På ena sidan av fejden står Katy Perry och på andra sidan står nunnorna Catherine Rose Holzman och Rita Callanan. 

Under fredagens förhandling kom en tragisk vändning. Syster Catherine Rose Holzman, 89, kollapsade och avled.  

Kort innan Holzman gick bort gjorde hon en intervju med Fox 7 Austin. Hon passade då på att skicka en hälsning till sångerskan:

– Till Katy Perry, snälla sluta. Det här bringar inget bra för någon, förutom att såra många människor, sa nunnan. 

Klostret stängdes av ärkestiftet 2011 och har sedan dess använts som inspelningsplats för tv-serier som "My name is Earl" och "90210". År 2015 försökte Katy Perry köpa fastigheten genom att lägga ett bud på 15 miljoner dollar, vilket fick stor medial uppmärksamhet när de två nunnorna från samfundet vägrade. I stället försökte syster Catherine Rose Holzman och syster Rita Callanan att sälja fastigheten till en lokal affärskvinna vid namn Dana Hollister.  

Holzman har talat öppet om att Perry är fel person att sälja till. Hon tror inte att sångerskan är rätt person för att bevara klostrets arv. I en intervju 2015 förklarade hon att Perrys livsstil helt enkelt inte passar, enligt Daily Mail

 

LÄS MER: Hårda kritiken mot Katy Perry efter gudsbilden 

 

Dana Hollister dömdes för bedrägeri 

Det har rått oklarheter kring vem som står som ägare av klostret. Om det är de fem nunnor som finns kvar i sambundet eller om det är ärkestiftet. 2016 fastställde en jury att det är ärkestiftet som står som ägare. Dana Hollister blev då funnen skyldig för illvilja och bedrägeri 2016, för att ha lagt sig i försäljningen av fastigheten. Hon dömdes att betala 15 miljoner dollar i ett skadestånd till Los Angeles ärkestift samt till Katy Perrys jurister. 

– Vi bad henne att rädda oss genom att köpa fastigheten. Hon tvingade sig inte på oss. sa Holzman om Hollister till Fox 7 Austin, i vilket som kom att bli hennes sista intervju. 

 

LÄS MER: Florence, 97, skänker bort aktiemiljonerna till kyrkan 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!