Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu vill Charlotte göra långfilm

Schlagerdrottningen har en kort karriär som såpaskådespelerska bakom sig.

Nu siktar Charlotte Perrelli på vita duken.

- Jag skulle vilja spela in en svensk långfilm, säger hon.

Charlotte Perrelli.
Foto: SIDENBLADH DANIEL

För snart tio år sen spelade Charlotte Perrelli aerobics- instruktören Millan i TV3:s såpopera "Vita lögner". En erfarenhet som gett blodad tand. - Fast jag skulle aldrig vilja spela i en såpa igen. Vi spelade in två avsnitt per dag och det var kanske inte alltid helt lyckat, säger hon och skrattar.

Inget spikat

 I stället är det spelfilm som lockar Charlotte. Helst skulle hon vilja vara med i en dramafilm eller en komedi. - Jag har fått en del förfrågningar, men det är inget som är klart. Det måste ju passa in i mitt tidsschema också, säger hon. Och hela hösten är redan bokad. I slutet av augusti ger sig hon och bästisen Pernilla Wahlgren ut på turnén "Sisters".  I oktober drar musikalen "Skönheten och odjuret" i gång igen. Då spelar hon återigen skönheten Belle. - Sen har jag julshower också, så då kommer jag att dubbelarbeta ett tag. Dessutom håller jag på att jobba med en ny skiva som beräknas komma nästa sommar, säger hon.

Följer med

 Tvåbarnsmamman Charlotte släppte nyligen sin hyllningsplatta till Monica Zetterlund. Hur hinner och orkar du? - Så länge man gillar det man gör, så är det alltid kul att jobba. Sen har jag ju nästan alltid barnen med mig, de älskar att följa med mig när jag spelar. Det gör ju allt mycket lättare. I kvällens allsång hyllar Charlotte sin idol Monica Z.

FAKTA

Ålder: 32.
Bor: Stockholm.
Familj: Maken Nicola, 37, och barnen Angelo, 2,5 år, och Alessio nio månader.
Aktuell: Uppträder på säsongsavslutningen av "Allsång på Skansen".


Tufft schema
Just nu med i Christer Sjögrens "Heartbreak tour".
Turnén "Sisters" med Pernilla Wahlgren fram till oktober.
Från oktober till december spelar hon Belle i musikalen "Skönheten och odjuret" igen.
Olika julshowsuppträdanden.
Jobbar med en ny skiva som beräknas släppas nästa sommar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.