Nu tränar dans-paren 30 timmar i veckan

Publicerad
Uppdaterad
Fem veckor kvar till final - då sätter tävlingsnerverna in.
- Nu tränar de flesta 30 timmar i veckan, säger projektledaren Karin Stjärne.
Många av de tävlande blev förvånade när Tone Bekkestad röstades ut ur "Let's dance" i fredags. De inser att tittarnas röster kan vara viktigare än juryns. Nu är lekprogrammet nästan på allvar. - Många känner sig extra taggade. I börjar tränade vissa tio, tolv timmar i veckan. Nu tränar nästan samtliga 30 timmar i veckan, säger Karin Stjärne på TV4.

"Ska stå i finalen"

Måns Zelmerlöw var tidigt uppe i går för att träna. - Vi har varit lite slöa, men nu tränar vi stenhårt. Vi ska stå i finalen mot Anna, det är inget snack, säger han. De tävlande får inte mer betalt för att de lägger ner extra jobb. All extra träning sker på fritiden. - Det är inte ett timarvode de får, utan de får ett arvode för att de är med, för hela programserien, säger Karin Stjärne.

Många vill vara med

Hon bedömer att två miljoner tittare i kombination med massiv mediabevakning ska leda till att kändisarna står i kö till att vara med i nästa omgång av "Let's dance". - Redan nu hör väldigt många av sig till oss och vill vara med.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag