Nu kliver Bert Karlssons dolda fru fram – i rutan

En dokumentärserie om Bert Karlsson sänds på TV4.
Foto: TV4
Ber Karlsson har ett drygt 50-årigt entreprenörskap i ryggen.
Foto: TV4
Carola har mixade känslor inför Bert Karlsson.
Foto: TV4
Bert Karlsson tillsammans med frun Britt-Marie Karlsson.
Foto: TV4
Britt-Marie Karlsson, Bert Karlssons fru, har hållit sig undan rampljuset i alla år.
Foto: TV4.

Bert Karlsson börjar sätta punkt för ett drygt 50-årigt entreprenörskap.

På torsdag sänds dokumentären om honom på TV4 – och där tas den misstänkta ADHD:n upp, Carola framför kritik och hans dolda hustru kliver fram i rampljuset.

– Jag har aldrig velat synas. Det är bara så. Det räcker med en i familjen som visar upp sig och hörs, säger Britt-Marie Karlsson.

Bert Karlsson, 73, blev mångmiljonär genom att öppna bingohallar – och pengarna blev startkapital för att starta skivbolag. Genom åren har entreprenören gjort allt från att driva nöjespark, köpcentrum och flyktingförläggningar.

Snart sänds en dokumentärserie om honom på TV4, och då väljer han att prata öppenhjärtigt om sitt liv. Skara-entreprenören säger att han bestämt sig för att växla ner – men att det är svårt att sätta punkt helt.

– Skulle jag sluta så skulle jag dö. Jag är 73 år så jag vet att jag inte har många år kvar. Men jag måste göra nåt hela tiden. Jag har ADHD, garanterat. Jag vill göra grejer hela tiden, säger Bert Karlsson i TV4-programmet.

Sedan medverkar också hans fru Britt-Marie i programmet. De träffades på en dansbana för 55 år sedan, men hon har sedan dess försökt att hålla sig borta från offentligheten.

– Jag har aldrig velat synas. Det är bara så. Det räcker med en i familjen som visar upp sig och hörs, säger Britt-Marie Karlsson.

Bert och Britt-Marie träffades på en dansbana för 55 år sedan – och skivbolagsdirektören väljer att hylla sin fru i programmet.

– Britt-Marie är den ärligaste personen som finns, hon ser igenom alla som är lögnaktiga. Och hon har rätt nästan alltid, säger Bert Karlsson.

För Expressen vidareutvecklar han sitt resonemang om frun – som aldrig tidigare velat medverka i en tv-produktion.

– Hon hatar tv, hon brukar aldrig vilja vara med egentligen. Tv-produktionen ville dock rikta in sig på familjen och då sa jag att hon var tvungen att vara med.

Bert Karlsson tillsammans med frun Britt-Marie Karlsson.
Foto: TV4.

Carolas mixade känslor för Bert Karlsson

Det var också Bert Karlsson som upptäckte Carola Häggkvist, 52, för många år sedan. När Carola var 15 år gammal anmäldes hon till en talangtävling på Barnens dag, som hon vann. Vinsten ledde till att hon fick sjunga i ”Hylands hörna” på tv – och då fick svenska folket för första gången höra hennes röst. Skivbolagsdirektören Bert Karlsson såg framträdandet, ringde direkt in till tv-studion och ville skriva kontrakt med henne innan någon annan hann före. Resten är, som man säger, musikhistoria.

Dock så tycker Carola att hon blev orättvist behandlad under den perioden i hennes liv.

– Jag har väldigt mixade känslor kring Bert Karlsson. Jag är tacksam över att han såg talangen och ville göra något med det. Det var hans ord som gällde och jag skulle bara vara en liten marionettdocka upplevde jag det. Fast dom gulligullade ibland men sen när jag sa att det här inte är jag så fick jag mig en rejäl utskällning måste jag säga. Så jag har väl inte blivit så bra behandlad om jag egentligen går till botten. Man skulle aldrig våga göra så i dag. Det kan jag se nu efteråt att jag verkligen satt i en ”man’s world”, säger hon i programmet.

”Bert Karlsson – elefanten i folkhemmet” sänds i två delar, med start på torsdag klockan 20:00.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.