Nu tillbakavisar Björn och Benny filmryktet

Foto: Sven Lindwall

Nyheten om att "Mamma Mia"-musikalen går i graven har satt i gång ryktet om en uppföljare på storfilmen.

Nu avslöjar Abba-ikonerna Benny och Björn att sådana planer inte finns.

– Det där är bara rykten. Vi skulle veta om det. Det är vi som fattar beslutet, säger Björn Ulvaeus.

Den 12 september sätter "Mamma Mia"-musikalen punkt. Musikalen har då visats 5 765 föreställningar och dragit in över fem miljarder kronor bara på Broadway, enligt New York Post.

Samtidigt har ryktet om en uppföljare på storfilmen att cirkulera och att musikalens producent Judi Craymer nu ska ägna sig åt en uppföljare till den framgångsrika filmmusikalen.

Ett rykte som Abba-doun snabbt viftar bort.

– Jag vet att Universal pictures vill det. Men jag har inte hört något från bolaget. De får i så fall höra av sig med ett bra manus, säger Benny Andersson.

Björn Ulvaeus tillägger:

– Vi skulle veta om det. Det är vi som fattar beslutet om det blir en uppföljning eller inte, säger han.

Vill ni ha en uppföljning? 

– Jag vill nog inte det, jag tror inte att det bli lika bra. De stora filmbolagen kör med franchise. Har man gjort en Batman-film kan man göra 14. Jag tycker inte om det och skulle helst slippa, men man ska aldrig säga aldrig, säger Benny Andersson.


LÄS MER: Björn Ulvaeus köper Abba-museet


Björn Ulvaeus menar att allt hänger på manuset.

– Om en kanon regissör och en manusförfattare kommer och säger "Titta här" och vi säger "Yes!" Det där är så kul och är något man kan se på vita duken, då naturligtvis, säger han.

Tankarna om en uppföljning ligger långt bort för Benny och Björn, som är mitt inne i den framgångsrika musikalen Kristina från Duvemåla. Musikalen, som har premiär den 12 september på Cirkus i Stockholm, handlar utvandrarna som lämnade Sverige i mitten av 1800-talet.

– Visst vore det bra om människan kunde kopplade ihop det som hände då med det som händer nu. det är inte vårt syfte, men det vore bra om folk kunde dra paralleller till flyktingkatastrofen, säger Benny Andersson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.