"Avtalet löper ut först vid nyårsskiftet", säger TV4:s programdirektör Tobias Bringholm om Kristian Luuks nya jobb på SVT.
"Avtalet löper ut först vid nyårsskiftet", säger TV4:s programdirektör Tobias Bringholm om Kristian Luuks nya jobb på SVT.

Nu stoppas Luuk av TV4

Publicerad
Uppdaterad
Kristian Luuk byter TV4 mot värsta konkurrenten SVT och programledarskapet i schlager-SM.
Men hans medverkan stoppas av gamla arbetsgivaren.
- Jag börjar jobba här först efter nyår, säger Kristian Luuk.
Det är årets chockvärvning i tv-Sverige. Mitt framför näsan på värsta konkurrenten TV4 kniper SVT reklamkanalens profil Kristian Luuk och gör honom till programledare för schlager-SM. - Jag har inte berättat för TV4 vad det är jag ska göra. Men det har inte funnits några konkreta förslag för våren där för min del. Det handlar inte om någon schism, säger Kristian Luuk. Bakom värvningen står hans mångårige vän och kollega från "Sen kväll med Luuk" - Per Blomqvist, producent för schlager-SM. - Klart att det har spelat in att vi känner varandra och har jobbat ihop, jag är producent och vet vad Kristian går för, säger han.

Oklart om framtiden

TV4 kontrar på det upptrappade tv-kriget genom att låsa sin forne profil fram till nyår. - Kristian är kontrakterad hos oss fram till nyår. Avtalet löper ut först vid årsskiftet. Och vi kommer inte att lägga ned under schlagern utan satsa stort, säger TV4:s programdirektör Tobias Bringholm. Han är svävande kring om Kristian Luuk i framtiden är välkommen tillbaka till kanalen. - Det är Kristians val att gå dit. Han ville ha en friare roll, arbeta projekt för projekt. Var sak har sin tid, vi får se vad som händer... jag önskar honom lycka till. Diskussionerna med Kristian Luuk har pågått i minst ett par veckors tid. Något som innebär att Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som det spekulerades i, antagligen aldrig varit påtänkta.

Vill inte kommentera

Enligt uppgifter till Expressen innebär Kristian Luuks ja till schlager-SM att han kan inkassera hundratusentals kronor. Siffror upp mot 500 000 kronor har nämnts. - Jag kan inte berätta om mitt kontrakt. Men en halv miljon är det inte, säger Kristian Luuk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag