Nu stäms Almenäs av revisorn: "Principsak"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Nu stäms Jessica Almenäs av sin revisor på nära 70 000 kronor.
Foto: Ylwa Yngvesson
Bakgrunden till konflikten är att Jessica Almenäs vägrat att betala revisorns fakturor, eftersom att hon anser att dennes arvode, rese- och hotellersättningar inte är skäliga.
Foto: Robert Eklund
Jessica Almenäs och David Hellenius under en direktsändning av "Let´s dance".
Foto: Olle Sporrong

Jessica Almenäs har hamnat i en infekterad pengatvist.

Nu stäms hon av sin revisor på nära 70 000 kronor.

Anledningen är att programledaren tycker revisorns arvoden är oskäliga – och därför vägrat betala.

”Oavsett hur stor eller liten summan är så är det en principsak för mig”, skriver Jessica Almenäs i ett sms.

Jessica Almenäs bolag går som tåget.

Programledarjobb som ”Biggest loser” och ”Let's Dance” har lyft intäkterna rejält. Sedan 2011 har Almenäs mer än dubblat omsättningen till hela 3,5 miljoner kronor, för år 2013. Vinsten landade då på 1,6 miljoner kronor. Och kassan är full, med redovisade tillgångar på nära 7 miljoner kronor.

”Har inte för avsikt att betala”

Men samtidigt pågår en infekterad tvist mellan tv-profilen och hennes revisor.

I veckan inkom en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt. Där yrkar revisorn på att Almenäs ska betala 69 985 kronor för obetalt arvode, samt eventuella rättegångskostnader.

Bakgrunden till konflikten är att Jessica Almenäs vägrat att betala revisorns fakturor. Detta eftersom programledaren anser att revisorns arvode, rese- och hotellersättningar inte är skäliga.

”Jag har inte för avsikt att betala hela resekostnaderna till Stockholm eftersom jag vet att du har träffat andra klienter när du varit här”, skrev Jessica Almenäs i ett mejl till revisorn i januari.

Revisorn hävdar i sin stämningsansökan att Almenäs inte har rätt till sina invändningar, eftersom denne anser att programledaren framfört dessa för sent.

”Det är en principsak”

Jessica Almenäs berättar i ett sms till Expressen att hon valt att gå vidare av princip.

”Vi är inte överens om revisorns fakturor helt enkelt. Och oavsett hur stor eller liten summan är så är det en principsak för mig att driva det vidare när jag inte tycker att det har gått rätt till”, skriver hon.

Hon vill inte kommentera tvisten djupare, men är hoppfull om en lösning.

”Jag har fullt förtroende för rättsväsendet och kommer att rätta mig efter deras beslut i frågan”, skriver Jessica Almenäs.

Expressen har varit i kontakt med revisorns företrädare, som inte vill uttala sig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.