Martin Timell välkomnar via sin advokat polistutredningen om den misstänkta våldtäkten Foto: AUGUST JERNERMartin Timell välkomnar via sin advokat polistutredningen om den misstänkta våldtäkten Foto: AUGUST JERNER
Martin Timell välkomnar via sin advokat polistutredningen om den misstänkta våldtäkten Foto: AUGUST JERNER
Advokat Hanna Lindblom Foto: YLWA YNGVESSONAdvokat Hanna Lindblom Foto: YLWA YNGVESSON
Advokat Hanna Lindblom  Foto: YLWA YNGVESSON
Martin Timell vid Kristallen-galan år 2013. Foto: PIERRE BJöRK / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDENMartin Timell vid Kristallen-galan år 2013. Foto: PIERRE BJöRK / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN
Martin Timell vid Kristallen-galan år 2013. Foto: PIERRE BJöRK / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN

Nu slår Martin Timell tillbaka

Publicerad

Martin Timell utreds för en misstänkt våldtäkt. 

Han företräds av advokat Hanna Lindblom – som riktar skarp kritik mot medierna å sin klients vägnar och välkomnar att åklagare undersöker ärendet.

– Jag känner mycket väl till hans inställning. Han förnekar och tillbakavisar alla anklagelser, säger advokaten Hanna Lindblom som utgår från att förundersökningen kommer att läggas ned.

Martin Timell är föremål för en åklagarledd förundersökning som rör en våldtäkt. Den före detta TV4-profilen anklagas för att ha våldtagit en "Äntligen hemma"-medarbetare – under en personalfest på hans lantställe på Mjölkö 2008. TV4 har efter anklagelserna brutit allt samarbete med profilen.

I en intervju med Expressens Malin Roos i oktober ville Timell inte kommentera händelsen, som nu utreds som en misstänkt våldtäkt.

– Jag kommer inte att kommentera den här enskilda händelsen, det var så många människor inblandade där. Återigen - jag har gjort en jävla miss. Jag har missbedömt en stor del av mitt liv, och det är det jag måste göra något åt, sa han då.

Advokaten: Martin Timell förnekar

Martin Timell företräds av advokat Hanna Lindblom, som berättar om sin klients inställning till anklagelserna. 

– Jag känner mycket väl till hans inställning. Han förnekar och tillbakavisar alla anklagelser, som eventuellt kommer riktas mot honom. Han tillbakavisar allt som om möjligt kommer lägga honom till last, säger hon. 

Kvinnan, som efter det sexuella övergreppet jobbade vidare som produktionsassistent med "Äntligen hemma" i tre säsonger, larmade TV4-ledningen flera gånger – men menar att ingenting gjordes.

– De kan inte sitta och vara ångerfyllda, de har haft tre gånger på sig att ta det vidare. De har haft tre gånger på sig att polisanmäla det här och avsätta Martin Timell, sa hon till Expressens Malin Roos i oktober.

– Den största boven och förgriparen i det här är TV4-ledningen. Åsa Sjöberg, en av Martin Timells närmaste vänner, har låtit honom gång på gång på gång på gång, genom alla år, gå vidare med sådana här situationer, han har kunnat bete sig som han har velat, säger hon.

 

LÄS MER: Förhöret och vittnena som kan fälla Timell

 

Martin Timell har inte förhörts än, men han välkomnar att anklagelserna utreds av polis, meddelar hans advokat Lindblom: 

– Jag har givetvis haft kontakt med Martin Timell och bildat mig en klar uppfattning om hur han ser på det här. Vi välkomnar att polisen och en åklagarledd förundersökning bedriver den här utredningen. I stället för att en utredning bedrivs i media, vilket har skett den senaste tiden, säger hon och fortsätter: 

Timells försvarare: ”Massiv kampanj”

– Det har varit en massiv kampanj, där det känns som att media inte bara bedriver en utredning utan också en bevisvärdering på löpsedlar, debattartiklar och i morgonsoffor. Jag tycker att det är fel forum att bedriva en brottsutredning. Jag välkomnar att det här får utredas av polis. 

 

LÄS MER: Hårda kritiken mot TV4- ledningen i sändningen

 

Expressen har sökt åklagare Anna Bengtsson, som avböjer att kommentera utredningen eller vilka åtgärder som vidtagits i ärendet: 

– Jag kan fortfarande inte säga någonting, säger hon.

Även målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz avböjer att uttala sig. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag