Aktuell med bok. Thomas Di Leva anklagades för att ha misshandlat sin dåvarande flickvän, Zinat Pirzadeh. I sin självbiografi ger han sin version av händelsen. Foto: Sven Lindwall/Cornelia Nordström
Aktuell med bok. Thomas Di Leva anklagades för att ha misshandlat sin dåvarande flickvän, Zinat Pirzadeh. I sin självbiografi ger han sin version av händelsen.  Foto: Sven Lindwall/Cornelia Nordström

Nu skriver Thomas Di Leva om anklagelsen

Publicerad

Tidigare har Thomas Di Leva, 49, inte velat berätta om natten när han blev anklagad för misshandel av exflickvännen Zinat Pirzadeh, 46.

Men i en ny bok ger nu artisten sin version av händelserna.

- Det är märkligt att han skriver om sådana saker, säger Zinat Pirzadeh.

En novembernatt 2009 kallades polisen till en villa i södra Stockholm. En manlig artist anklagades för misshandel efter att hans flickvän ringt 112. Polis gjorde en anmälan på plats, men förundersökningen lades ned efter att kvinna inte velat samarbeta.

Ett år senare trädde Di Leva fram, och berättade för TT Spektra att det var han som var den anklagade artisten. Han ville dock inte gå in närmare på vad som faktiskt hänt. I samband med det valde även Zinat Pirzadeh att berätta med namn i Expressen.

Ger sin version

I dagarna kommer Thomas Di Leva i samarbete med författaren Klas Ekman ut med boken "Vi måste prata om allt" (Telegram Bokförlag), där berättar han för första gången sin version om vad som hände den där novembernatten. Zinat Pirzadeh nämns inte vid namn utan tituleras hela tiden som "min dåvarande flickvän".

Di Leva beskriver en scen då hon kommer hem till honom i ett upprört tillstånd. Hon skriker, och skadar sedan sig själv och sina kläder. När Di Leva försöker gå därifrån hotar hon med att anmäla honom för misshandel, och att förstöra hans liv och karriär. Han sätter sig sen i hallen och inväntar polisen.

- Jag vill inte gå in mer på vad som har hänt, men varför skulle jag göra så? säger Zinat Pirzadeh om Di Levas beskrivning av händelserna.

"Dr Jekyll och Mr Hyde"

Hon fortsätter:

- Jag trodde att Di Leva skulle skriva boken "Dr. Jekyll och Mr. Hyde", men den finns visst redan på biblioteket.

- För mig är de här boken ännu ett försök att sälja mer kärleksförpackningar, för han kan inte skaka av sig de här ryktena. För mig har det som varit, varit och jag är jätteglad att jag kommit därifrån.

"Rätt att berätta"

Thomas Di Levas förlag har inte varit i kontakt med Zinat Pirzadeh inför publiceringen.

- Alla har full rätt att berätta sin historia, säger Annika Seward Jensen på Telegram Bokförlag om utgivningen.

Expressen har sökt Thomas Di Leva via förlaget.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag