Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu skriver Thomas Di Leva om anklagelsen

Aktuell med bok. Thomas Di Leva anklagades för att ha misshandlat sin dåvarande flickvän, Zinat Pirzadeh. I sin självbiografi ger han sin version av händelsen. Foto: Sven Lindwall/Cornelia Nordström

Tidigare har Thomas Di Leva, 49, inte velat berätta om natten när han blev anklagad för misshandel av exflickvännen Zinat Pirzadeh, 46.

Men i en ny bok ger nu artisten sin version av händelserna.

- Det är märkligt att han skriver om sådana saker, säger Zinat Pirzadeh.

En novembernatt 2009 kallades polisen till en villa i södra Stockholm. En manlig artist anklagades för misshandel efter att hans flickvän ringt 112. Polis gjorde en anmälan på plats, men förundersökningen lades ned efter att kvinna inte velat samarbeta.

Ett år senare trädde Di Leva fram, och berättade för TT Spektra att det var han som var den anklagade artisten. Han ville dock inte gå in närmare på vad som faktiskt hänt. I samband med det valde även Zinat Pirzadeh att berätta med namn i Expressen.

Ger sin version

I dagarna kommer Thomas Di Leva i samarbete med författaren Klas Ekman ut med boken "Vi måste prata om allt" (Telegram Bokförlag), där berättar han för första gången sin version om vad som hände den där novembernatten. Zinat Pirzadeh nämns inte vid namn utan tituleras hela tiden som "min dåvarande flickvän".

Di Leva beskriver en scen då hon kommer hem till honom i ett upprört tillstånd. Hon skriker, och skadar sedan sig själv och sina kläder. När Di Leva försöker gå därifrån hotar hon med att anmäla honom för misshandel, och att förstöra hans liv och karriär. Han sätter sig sen i hallen och inväntar polisen.

- Jag vill inte gå in mer på vad som har hänt, men varför skulle jag göra så? säger Zinat Pirzadeh om Di Levas beskrivning av händelserna.

"Dr Jekyll och Mr Hyde"

Hon fortsätter:

- Jag trodde att Di Leva skulle skriva boken "Dr. Jekyll och Mr. Hyde", men den finns visst redan på biblioteket.

- För mig är de här boken ännu ett försök att sälja mer kärleksförpackningar, för han kan inte skaka av sig de här ryktena. För mig har det som varit, varit och jag är jätteglad att jag kommit därifrån.

"Rätt att berätta"

Thomas Di Levas förlag har inte varit i kontakt med Zinat Pirzadeh inför publiceringen.

- Alla har full rätt att berätta sin historia, säger Annika Seward Jensen på Telegram Bokförlag om utgivningen.

Expressen har sökt Thomas Di Leva via förlaget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.