"LITE PÅTRYCKNING." Håkan Hellström skriver nu på för Dawit Isaak. Foto: Tommy Pedersen
"LITE PÅTRYCKNING." Håkan Hellström skriver nu på för Dawit Isaak. Foto: Tommy Pedersen

Nu skriver Håkan Hellström på för Dawit Isaak

Publicerad
Uppdaterad
Allt fler stora, svenska artister hakar på Bruce Springsteen, Madonna och Coldplay i kampen för att frige fängslade Dawit Isaak.
Nu ställer också Håkan Hellström, 37, och Timbuktu, 36, upp och skriver på uppropet för att få fängslade Dawit Isaak frigiven.
- Att inte ställa upp vore ju fullkomligt idiotiskt, säger Håkan Hellström.
Expressen och Amnesty fortsätter att driva frågan om den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak som i över tio år suttit fängslad efter att ha rapporterat kritiskt om regimen i Eritrea.
Superstjärnor från hela värden har enats i kampen. Bruce Springsteen, Bruce Dickinson från Iron Maiden, Benny Andersson och Coldplay har alla skrivit på uppropet för att få Dawit Isaak frigiven. Madonna har dragit sitt strå till stacken genom att visa bilder på Dawit på storbildsskärm under sina konserter.
Också svenska band som The Ark, Sahara Hotnights och The Sounds har skrivit på.
Nu ställer också två av Sveriges största manliga artister upp - Håkan Hellström, 37, och Timbuktu, 36.

"Det är för en god sak"

Timbuktu stöttar också kampen. - Det är en väldigt liten insats att skriva på men kan det göra den minsta skillnad är jag väldigt glad. Det är för en god sak, att inte ställa upp vore ju fullkomligt idiotiskt, säger Håkan Hellström.
Håkan tror och hoppas att uppropet kan bidra till en frigivning.
- Det gör ju att det här uppmärksammas och jag hoppas därför att det kan utöva lite påtryckning på regimen, säger han.

Timbuktu: "Självklart"

Hiphopartisten Jason "Timbuktu" Diakité, snart aktuell i "Så mycket bättre", tvekade inte en sekund att ställa upp.
- Självklart skriver jag på för det fria ordet, säger han till Expressen.
Förutom Håkan Hellström har även Gustaf Norén från Mando Diao och Jocke Berg från Hardcore Superstar skrivit på uppropet som kräver Dawit Isaaks frigivning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag