Carin Hjulström och Stefan Livh har lämnat in ansökan om äktenskapsskillnad till Mölndals tingsrätt.
Carin Hjulström och Stefan Livh har lämnat in ansökan om äktenskapsskillnad till Mölndals tingsrätt.

Nu skiljer sig Carin

Publicerad
Uppdaterad
Medieprofilerna Carin Hjulström, 43, och Stefan Livh, 49, skiljer sig.
Efter nästan 17 år som äkta makar.
- Det är inget som jag vill prata om, säger hon.
Stefan Livh.
Carin Hjulström är en av SVT:s mest populära och rutinerade programledare. Hon har ett förflutet inom press och har lett stora tv-produktioner som "Melodifestivalen", "Tv-huset" och egna långköraren "Carin 21.30". Stefan Livh är radioproducent och programledare för "Livh i P4" och var tidigare verksam i humorprogrammet "Rally". Mediaprofilerna gifte sig den 12 juli 1990 och har två barn tillsammans.

Efterlängtad comeback

Den 4 december inkom parets gemensamma ansökan om äktenskapsskillnad till Mölndals tingsrätt. - Det är inget som jag vill prata om, säger Carin. Trots den svåra familjesituationen gör hon nu efterlängtad comeback den 22 mars med pratshowen "Carin 21.30", där två gäster varje vecka pratar om aktuella händelser. Undantaget studiodekoren är allt sig likt. - Tittarna kommer att känna igen sig. Vi tar en intressant frågeställning med gästerna, säger en laddad programledare som inte vill avslöja några nya idéer. - Nej, de behåller vi på redaktionen för oss själva. Lika hemlighetsfull är hon om privatlivet. Men enligt folkbokföringen flyttade maken Stefan i november förra året till en adress - cirka fem kilometer från huset i Mölndal där Carin och barnen fortfarande är folkbokförda.

Skilsmässan ett faktum

Medieparets betänketid är till början av juni - sedan är skilsmässan ett faktum. Expressen var i går i kontakt med Stefan Livh, men han valde att inte ge några kommentarer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag