Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu skiljer sig Babben

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM

Efter sjutton år går Babben Larsson och hennes man skilda vägar. Villan är såld och Babben tvingas flytta. Paret ansökte om skilsmässa för tre veckor sedan. 

-  Det är en process som har pågått sedan våren, berättar Babben.

Sveriges roligaste kvinna. Ståuppkomiker. Skådespelerska. Jazzsångerska. Snart också programledare med egen show på SVT. Titlarna är många för gotländskan Babben Larsson, 50, som efter en jobbig vår nu skiljer sig.

Varit gifta i  17 år

 –  Ja, det stämmer. Vi har varit gifta i 17 år och det är länge. Men nu är vi skilda och har lämnat in ansökan för ett tag sedan, säger Babben till Expressen.

 Den 8 juni inkom en gemensam ansökan från henne och Bernt Westerlund, 54, till Solna tingsrätt.

Bor isär

 –  Det är en process som har pågått över tid så där. Men vi bor inte längre på samma adress och har gått igenom det här under hela våren.

 Babben bor kvar i den tidigare gemensamma villan i Sundbyberg.

 –  Men jag kommer att flytta därifrån så småningom. Villan är redan såld så jag måste flytta. Vi har delat upp allting redan.

 Tillsammans har de dottern Sofia, 15. 

 Men var hon ska bo vill inte Babben berätta.

 –  Vi kommer ha fortsatt gemensam vårdnad, säger hon.

Finns det någon speciell anledning till att ni skiljer er?

 – Näe, jag kan inte peka på något speciellt faktiskt. Det är över bara. Men vi är fortfarande vänner och ingen är osams, så det är jätteskönt.

Laddar för talkshow

 Dock går inte skilsmässan igenom förrän den 8 december då de har sex månaders betänketid. 

 Just nu har Babben semester och samlar kraft inför mitten av september då hennes egen talkshow i SVT börjar. ”Babben & Co” blir en klassisk helgunderhållning där hon ska intervjua inbjudna gäster. Tretton avsnitt är inplanerade.

FAKTA

NAMN: Babben Larsson.
ÅLDER: 50 år.
YRKE: Ståuppkomiker, skådespelerska, programledare, sångerska.
FAMILJ: Exmaken Bernt Westerlund, dottern Sofia, 15, hundar.
BOR: Sundbyberg.FÖDD: Gotland.
AKTUELL: Får den egna talkshowen ”Babben & Co” i SVT med premiär i mitten av september, spelar på Intiman senare i höst i ”Gammal är äldst”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.