Nu ska Soldoktorns och Lotta Engbergs kärlekssaga avgöras

Lotta Engberg och Mikael Sandström.
Foto: OLLE SPORRONG
Mikael Sandström och Lotta Engberg under ”Kristallen”.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mikael "Soldoktorn" Sandström.
Foto: STINA STJERNKVIST

Lotta Engberg och Mikael ”Soldoktorn” Sandström är minst sagt nykära. 

Men de bor i olika städer – vilket Sandström menar på inte fungerar i långa loppet. 

Nu berättar han hur de tänker avgöra sin framtid. 

– Principiellt sett, så tror inte jag på distansförhållanden, säger han. 

TV4-profilerna Lotta Engberg och Mikael ”Soldoktorn” Sandström visade upp sig tillsammans offentligt för första gången under ”Kristallen” i torsdagskväll. De poserade först stolt på röda mattan tillsammans och sedan delade de även ut priset för årets manliga och kvinnliga programledare som gick till tv-profilerna David Hellenius och Renée Nyberg. 

– Jag trodde de skulle bli fokus på ”Kristallen-vinnarna” men det blev oproportionerligt mycket fokus på mig och Lotta i stället tycker jag, säger Sandström. 

Att de var parets första offentliga tillställning var inget som de tänkt på eller planerat säger Sandström. 

– Vi vet ju vad vi tycker om varandra. Det är ju självklart. Så att visa upp oss så är inget vi behöver. Vi är ju inte purunga så vi vet ju vad vi står och vad vi tycker om varandra. 

Ni måste mött en del kolleger, vad sa de till er?

– Ja, det gjorde vi ju. Många är liksom överraskade och tycker nästan det är lite konstigt. De undra hur det gått till egentligen och säger ”grattis” och att det är lite ovanligt, säger han och fortsätter:

– Peter Jihde som var där är en god vän från ”Nyhetsmorgon” till mig. Han önskade oss lycka till, jag trodde nästan att det var jag som var nominerad på galan. Han sa att han önskade oss all lycka till och då sa jag att ”det ska nog gå bra ska du se”. 

David Hellenius bjöd även hem er för en parmiddag, kommer ni att gå på det?

– Jag måste fundera på om det finns någon förtäckt förklaring där som jag missat liksom. Men de är ju jättetrevliga så jag äter gärna middag med dem, säger Sandström. 

Tankarna kring distansen 

Sandström berättar vidare hur han tänker kring distansen. Engberg bor i Göteborg och han i Hallstahammar. 

– Ja, vi håller på att planera lite. Det tar fyra timmar att åka mellan oss med bil.  Men vi ska snart ut och resa tillsammans. Vi ska till Spanien. 

Har ni pratat om vart ni vill bo i framtiden då, om ni ska flytta ihop? 

– Nej, det har vi inte pratat om. Däremot har jag aningar, men vi har inte pratat om det tillsammans. Men jag själv har massa med aningar. Principiellt sätt, så tror inte jag på distansförhållanden. Det funkar inte i långa loppet.

– Men man måste ju mötas och träffas och känna av lite innan. Därav blir det en liten resa så man kan känna av pulsen, eller vad man nu känner på, säger Sandström och skrattar och fortsätter:

– Jag är ju så van vid att känna på pulsen, men jag kollar väl inte hennes puls på det sättet. 

”Jag vill inte bo på olika ställen”

Sandström menar på att de får fokusera på det som är bra i stället för problemet kring vart de ska bo. 

– Man ska inte börja med problemen, man ska börja med det som fungerar. 

– Men jag vill inte bo på olika ställen med vem det än må vara. Det bör lösas. Men vi börjar med det som förenas oss i stället för med det som skiljer oss, säger han. 

Så tyckte Sandström efter första dejten med Engberg 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.