Nu ska fansen skriva låtarna åt Ace of Base

Publicerad
Uppdaterad
NEW YORK. Ace of Base tar till nya grepp inför sin skivcomeback.
Nu ska låtarna skrivas av - fansen.
- Vi blir unika på det sättet, säger Ulf Ekberg.
Ace of Base-stjärnan är i New York av flera anledningar.
- Dels har jag en massa möten kring Ace of Base, dels var jag med på ett seminarium kring svensk musik som det svenska generalkonsulatet arrangerade.
Vid seminariet som hölls i torsdags kväll berättade Ulf Ekberg om Ace of Base comeback-satsning som inbegriper användandet av ny teknik.
- Vi har precis inlett ett samarbete med Youtube. Vi har en egen Ace of Base-kanal där och vi kommer utveckla den i flera riktningar.

Bättre än Metallica

Bandet ska bland annat bjuda in fansen till att aktivt delta i den kreativa processen.
- Vi blir unika på det sättet, vi kommer ta det längre än någon annan gjort tidigare. Metallica har varit jätteduktiga med att interagera med fansen tidigare, men vi kommer även låta fansen vara med och komponera våra låtar, berättar Ulf.
Fansen kommer bland annat få ge förslag på arrangemang och musik till a cappella-versioner av nya Ace of Base-låtar.

Nytt album om ett år

I slutet av våren nästa år räknar Ace of Base med att bandets första nya singel kommer och om ett år ska ett nytt album vara klart.
- Det blir det första nya materialet som vi ger ut på sex år, säger Ulf och berättar att det var i samband med en konsertserie i Antwerpen för två år sedan som man kände att det var dags att börja jobba ihop igen.
Hela gruppen skriver låtarna tillsammans igen, precis som i början av karriären.
- Vi har jättemycket nyskrivet material, jag bedömer att vi har mellan 500 till 1000 outgivna låtar, en del av dem är gamla såklart. Sedan gäller det att tillsammans med fansen koka ner det till tjugo låtar, säger Ulf Ekberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag