Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bianca Ingrosso avslöjar detaljen om skilsmässan

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Foto: OLLE SPORRONG

Sveriges radio har avslöjat vilka som får det prestigefyllda uppdraget att vara årets sommarvärdar i Sommar i P1.

En av dem är Bianca Ingrosso, vars program kommer att handla om att vara barn till föräldrar som går igenom en svår skilsmässa. 

Innehållet i programmet har hon bestämt själv, utan att rådgöra med sin mamma Pernilla Wahlgren.

– Allt som hände då gjorde att jag blev en väldigt förvirrad liten flicka som hatade mig själv, säger Bianca Ingrosso på presskonferensen.

Under tisdagen sände Sveriges radio en presskonferens direkt från Berwaldhallen där 2018 års värdar i ”Sommar i P1” presenterades. En av de som ska sommarprata är tv-profilen och influencern Bianca Ingrosso, 23.

– Vilken otrolig ära, vilken sjuk grej att jag har fått frågan, säger hon stolt. 

Bianca Ingrosso berättar att programmet kommer att vara personligt och handla om hennes barndom. Enligt Bianca Ingrosso har hon påverkats starkt av hennes kända föräldrars skilsmässa när hon var åtta år gammal - ett uppbrott som fick stor uppmärksamhet.

Emilio Ingrosso, 52, och Pernilla Wahlgren, 50, skilde sig 2002 och tiden efter separationen var stormig. 2006 dömdes Emilio Ingrosso till dagsböter för olaga hot efter ett bråk med Pernilla Wahlgren.

– Jag kommer prata om att växa upp i en väldigt svår skilsmässa. Och att göra det framför hela svenska folket. Jag öppnar upp mig på ett helt nytt sätt än vad jag gjort tidigare, säger Bianca Ingrosso.

”Hatade mig själv”

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso har också barnen Oliver Ingrosso, 28, och Benjamin Ingrosso, 20, tillsammans.

Bianca Ingrosso poängterar att programmet inte kommer handla om hennes familjemedlemmar som kändisar, utan som de alldeles vanliga människor de är.

– Jag är ju bara 23 år, så det vore konstigt om jag inte pratade om min barndom, den ligger ändå ganska nära. Mina föräldrars skilsmässa har påverkat mig, den jag var och den jag är i dag. Allt som hände då gjorde att jag blev en väldigt förvirrad liten flicka som hatade mig själv och skyllde på mig själv.

– Jag gillar att inspirera andra genom att vara öppen själv. Jag skäms inte för någonting. Jag kände att det finns mycket jag ville prata om, men jag fick koka ner det till vad som på riktigt känns rätt.

Har med två av pappas låtar - ingen av mammas

Att välja låtar till programmet var förvånansvärt lätt, menar Bianca Ingrosso.

– Jag ville jättegärna ha typisk filmmusik, melankoliska låtar. Jag och min pappa skriver sådan typ av musik, så jag har tryckt in två låtar med honom. För hans musik är det som har gett mig styrka genom hela min uppväxt. Och sen har jag slängt in några sköna dängor. Mammas låtar är inte med, säger hon.

Pernilla Wahlgren sommarpratade 2007, men på frågan om Bianca Ingrosso har fått några råd av sin mamma svarar hon:

– Inga alls faktiskt. 

Bianca Ingrosso är van att höras i radioformat. Tillsammans med Alice Stenlöf, 21, driver hon en av Sveriges största podcaster ”Alice och Bianca - har du sagt A får du säga B”. Men enligt Bianca Ingrosso är det en stor skillnad på hur det kommer att låta i ”Sommar i P1” jämfört med podcasten.

– I podden är jag väldigt sarkastisk. Jag kan vara väldigt djup också, men drar gärna något skämt. Men som sommarpratare är jag bara seriös. Det är lite tyngre ämnen och jag hinner gå in på saker som jag kanske inte känner att jag hinner eller vill prata om i podden, säger hon.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!