Rihanna på scen under onsdagens spelning i Mexiko, som var det första stoppet på turnén "777", där sångerskan besöker sju städer - bland annat Stockholm - under sju dagar. Foto: Marco UgarteRihanna på scen under onsdagens spelning i Mexiko, som var det första stoppet på turnén "777", där sångerskan besöker sju städer - bland annat Stockholm - under sju dagar. Foto: Marco Ugarte
Rihanna på scen under onsdagens spelning i Mexiko, som var det första stoppet på turnén "777", där sångerskan besöker sju städer - bland annat Stockholm - under sju dagar. Foto: Marco Ugarte
Foto: ReutersFoto: Reuters
 Foto: Reuters
Foto: ReutersFoto: Reuters
 Foto: Reuters
Foto: ReutersFoto: Reuters
 Foto: Reuters
Foto: ReutersFoto: Reuters
 Foto: Reuters
Rihanna på väg att lämna Los Angeles för att åka till Mexiko. Foto: Planet PhotosRihanna på väg att lämna Los Angeles för att åka till Mexiko. Foto: Planet Photos
Rihanna på väg att lämna Los Angeles för att åka till Mexiko.  Foto: Planet Photos

Nu landar Rihannas cirkus i Stockholm

Publicerad

Superstjärnan Rihannas cirkus landar i dag i Sverige.

Konserten är en del i en gigantisk PR-kampanj där Rihanna reser runt halva jorden på sju dagar tillsammans med fans och journalister.

- Hon har bett om att det ska finnas högtalare ombord på resan så hon kan uppträda på planet, säger en källa till The Sun.

777 - det är formeln för Robyn Rihanna Fentys, 24, stora PR-plan som just nu pågår.

Under sju dagar besöker Rihanna sju städer för att göra sju intima konserter. Anledningen till att stjärnan kuskar jorden runt på sju dagar beror på att hennes sjunde studioalbum, "Unapologetic", släpps den 19 november.

Redan den 30 oktober kunde Expressen berätta att Stockholm är en de sju utvalda städerna - och i kväll står Rihanna på Berns scen.

- Rihanna har extremt mycket fans i Sverige och vi är det land som ligger längst fram när det gäller digital utveckling. Vi har tagit Rihanna i vår famn sedan länge och var ett av de länder som breakade henne från början, säger Mia Forsgren, marknadsdirektör på svenska Universal Music.

För att hinna ta sig runt världen på kort tid har Rihanna hyrt en jumbojet. Med på planet finns 200 personer, journalister, fans och personer som arbetar med henne.

- Jag är så uppspelt. Vi förvandlar den här jumbojetten till en turnébuss. Vi kommer praktiskt taget att leva på den i en vecka: sova, festa, allt tillsammans. Jag, mina fans, pressen... Det kommer att bli en vild resa, säger Rihanna i Metro.

Lastat med champagne

En källa till The Sun säger att Rihanna har bett att planet ska lastas med hundratals flaskor champagne av ett speciellt märke.

- Hon har bett om att det ska finnas högtalare ombord på resan så hon kan uppträda på planet. Hon vill också ha filtar och kuddar med sin egen logotyp på, säger källan till The Sun.

På Twitter skrev hon i tisdags om att idén kom till på ett brainstorm-möte.

- Jag ville att det här skulle bli ett rock & roll-äventyr, och när det är över så tror jag att kommer det att vara det coolaste jag någonsin gjort, säger Rihanna i Metro.

Senast Rihanna var i Sverige var på Peace and love-festivalen i Borlänge i somras. Då fick hon kritik för att ha låtit fansen vänta i 45 minuter innan hon gick på scenen och för att konserten var oinspirerad.

När Rihanna var i Sverige i november ställde hon in två av tre framträdanden, när fansen redan fanns på plats i arenan. Hon var utmattad och klarade inte av att genomföra spelningarna. Rihanna twittrade själv och lade upp en bild på sig själv med dropp från Sverige och bad om ursäkt.

- Vi har bara fått positiva indikationer. Det är hon själv som har velat göra den här grejen, trots att det inte är en lätt sak att göra med sju städer på sju dagar. Hon får bra stöd och uppbackning. Hon verkar må alldeles utmärkt, säger Mia Forsgren.

Kvällens konsert är väldig exklusiv. Drygt tusen personer är inbjudna och de flesta är fans som fått biljetter via fanklubbar och utlottningar. Men även flera av Sveriges kändisar har fått det åtråvärda inbjudningskortet.

Även Brown spelar

Men det är inte bara Rihanna som besöker Skandinavien den här veckan.

Hennes expojkvän Chris Brown, 23, som för tre år sedan misshandlade Rihanna svårt, spelar i Oslo på lördag och i Stockholm på måndag.

I kväll är han ledig och det är inte uteslutet att han dyker upp i Stockholm.

Chris Browns konsert i Stockholm har redan skapat uppmärksamhet. Stockholm pryddes förra veckan av falska konsertaffischer med ett uppförstorat foto på en misshandlad Rihanna. Tillaget fick uppmärksamhet även utanför Sverige och brittiska The Sun skrev att "Chris Brown kan förvänta sig ett fientligt välkomnande av fans som fortfarande är arga över hans ondskefulla attack på Rihanna för tre år sedan".

Under hösten har Rihanna återupptagit relationen med Chris Brown. Ryktena säger att de är ett par igen. De har synts tillsammans vid flera tillfällen i både New York och Los Angeles där de har besökt nattklubbar och fester tillsammans, enligt flera amerikanska tidningar.

"Vi är inte tillsammans"

I förra veckan förklarade Rihanna i en intervju med amerikanska Bravo att hon och Chris Brown bara är vänner. Dagen efter intervjun med sångerskan, gick även exet ut och pratade om relationen.

- Vi är inte tillsammans. Jag är inte bekväm att prata om det. Jag och hon har en historia och hon och jag kommer definitivt alltid vara goda vänner. Vi jobbar på vår vänskap nu, säger Chris Brown i en radiointervju i Los Angeles-kanalen Power 106.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag