Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu gör ”Solsidan” comeback – som film

Nu får tittarna se karaktärerna från "Solsidan” igen när tv-serien blir långfilm. Foto: TV4
Nu berättar Henrik Dorsin att manusarbetet med en kommande långfilm är i gång – skådespelaren har ställt in sig på att börja arbeta i vår.Foto: Foto: Tv4 / Foto: TV4
Foto: TV4

Grattis alla "Solsidan"-älskare.

Nu berättar Henrik Dorsin att manusarbetet med en kommande långfilm är i gång – skådespelaren har ställt in sig på att börja arbeta i vår.

– Fast det kanske inte är offentligt? Nu får jag ringa runt till alla och be om ursäkt, säger mannen som gestaltar Ove Sundberg i den populära tv-serien.

Henrik Dorsin har vilat från sin folkkäre Ove Sundberg ett tag, och är just nu aktuell som den sjuttiotalsbaserade skivförsäljaren Bengan i Ulf Malmros-filmen ”Flykten till framtiden”.

Med tanke på komikerns Grotesco-förflutna med sketcher som ”En portal till sjuttiotalets Göteborg” är det förstås en rollfigur som passar som handen i handsken.

Och Dorsin medger att han är en gammal själ i en något yngre kropp:

– Jag är mer ”Jubel i busken” än Youtube. Men jag vill hänga med. Jag frågar mina barn vad de gör och tittar på. Men det fanns så mycket bra förr!

Fast kanske räcker det med att gå tillbaka några år? Till ”Solsidan”. Den senaste tiden har Dorsin ägnat åt ”Flykten till framtiden” och att turnera med Grotesco. I vår väntar operadebut med ”Glada änkan”, en tredje säsong av ”Grotesco”, och så då eventuellt inspelning av ”Solsidan”-filmen.

 

LÄS MER: Testa dig själv: Vem är du i Solsidan?

Henrik Dorsin om planerna för Solsidan

Projektet har funnits på idéstadiet länge nu. Men så sent som i våras sa Ulf Kvensler, en av manusförfattarna, att han inte jobbade med projektet just då:

– Jag har bara hört att det finns intresse från produktionsbolagen, FLX och Jarowskij, och även från skådespelarna tror jag. Sedan är det väldigt upptagna personer så det är svårt att få ihop timingen och så där. Men jag tror säkert att det skulle bli av förr eller senare, jag tror många skulle älska att få se en ”Solsidan"-film, sa han då.

Men nu drar det ihop sig.

– Det är prat om en ”Solsidan”-långfilm eventuellt i vår.

– Jag tror att det skrivs på ett manus, säger Dorsin.

– Fast det kanske inte är offentligt? Nu får jag ringa runt till alla och be om ursäkt.

Hur känner du själv inför att återvända till Ove?

– Nu var det ett tag sen, så det är kul att träffa kompisarna, och blir det ett kul manus är det ju roligt. Sen när det är tv-serie till film brukar det ju alltid bli utomlands.

Precis! Så vart vill ni åka?

– Ja, det är väl vad de sitter och funderar på just nu – vart de vill åka!