Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nu ges Terese Alvéns sista bok ut: ”Hedra minnet”

Hälsoinfluencern och tvåbarnsmamman Terese Alvén dog den 11 juni.
Nu ges Terese Alvéns sista bok ut: ”Rörelserik – 52 utmaningar som får i gång hela familjen!”. Foto: Instagram
Terese Alvén levde ett aktivt liv. Foto: Jane (&) Haglund Photography, www.janehaglund.se
”Hon berör. Hon är så omtänksam. Hon jobbar för att folk ska må bra, och ser att folk kan må bra genom rörelse. Det har varit hennes drivkraft” har Terese Alvéns make Glenn Boström sagt. Foto: MIKAEL SJÖBERG

37-åriga hälsoprofilen Terese Alvén blev i våras diagnostiserad med en ovanlig och mycket aggressiv form av äggstockscancer.

Terese Alvén hann aldrig hålla sin femte och sista bok i handen – nu ges ”Rörelserik – 52 utmaningar som får i gång hela familjen!” ut postumt.

Samtliga intäkter från försäljningen ska skänkas till Cancerfonden, precis som Terese Alvén ville.

Träningsprofilen Terese Alvén hann aldrig ge ut sin femte och sista bok. I juni tog hon sina sista andetag, efter att en kort tid varit sjuk i en aggressiv form av äggstockscancer. Hon blev 37 år gammal och lämnade efter sig maken Glenn Boström och barnen Charles, 8, och Tilde, 6.

Nu har hennes färdigställts av vännen och fotografen Jane Haglund och ges ut postumt, med titeln ”Rörelserik – 52 utmaningar som får i gång hela familjen!”. 

– Terese blev inlagd på sjukhuset tre dagar innan vi skulle börja fotografera för boken. Hon oroade sig för om den skulle kunna bli färdig i tid och då lovade jag henne det. Det var mitt löfte till henne. Det var självklart att boken skulle bli utgiven, säger Jane Haglund till Aftonbladet.

Försäljningsintäkterna kommer att skänkas till Cancerfonden, enligt Terese Alvéns eget önskemål. 

På Terese Alvéns Instagram-konto går att läsa följande:

”Alla Tereses intäkter skänks till Cancerfonden. Beställ den till dig själv, beställ den som en gåva och sprid ordet om den. Hedra minnet av Terese genom att dela hennes glädje till rörelse tillsammans med hela familjen - utan pekpinnar eller måsten!”

LÄS MER: Therese Alvén har gått bort 

https://www.instagram.com/p/B2B99h6iCxo/

LÄS MER: Glenn om sista tiden med Terese: ”Hon hade så ont” 

Tidigare insamlingen till Cancerfonden: ”Hon berör”

Terese Alvéns sjukdomsförlopp gick skrämmande fort.

”Under natten tog Terese sitt sista andetag och hon gjorde det med familjen närvarande. Terese fick aldrig en ärlig chans att slå tillbaka mot sjukdomen. Den låg hela tiden steget före läkarna och de behandlingsformer vi har tillgängliga mot cancer i dag. Nu är hennes kamp över”, skrev Glenn Boström på Facebook. 

Stödet och responsen till Terese och familjen har varit enormt. En insamling till Cancerfonden startades i hennes namn, Spring för Terese. 

– Hon berör. Hon är så omtänksam. Hon jobbar för att folk ska må bra, och ser att folk kan må bra genom rörelse. Det har varit hennes drivkraft, sa Glenn till Expressen.

Terese Alvén tillsammans med familjen. Foto: HENRY LUNDHOLM / HENRY LUNDHOLM/EXPRESSEN

Terese Alvén levde ett aktivt liv. I många år har hon inspirerat andra till rörelse och träning – genom sin blogg, Instagram och flera böcker. Så här beskrivs hennes bok av förlaget:

”Har du och din familj svårt att hitta tid för rörelse i vardagen?   

'Rörelserik 52 utmaningar' som får i gång hela familjen är en praktisk och inspirerande handbok full av olika aktiviteter som du och din familj kan göra tillsammans. Boken hjälper er att hitta nya sätt att aktivera er på och visar att det varken behöver vara komplicerat, dyrt eller tidskrävande att röra på sig”.