Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu går Kajsa och Kristina skilda vägar

Bryter upp. Förhållandet mellan Kajsa Bergqvist och Kristina Norrby är över.
Foto: Peter Knutson/QX

Kajsa Bergqvist är singel.

Den tidigare höjdhoppsstjärnan och kärleken har flyttat isär, och Kajsa har funnit en ny drömlägenhet.

Uppbrottet bekräftas i en kommande intervju med Expressen.

Kajsa Bergqvist, 37, kom ut som bisexuell i tidningen QX 2011, och valde då att berätta om livet med flickvännen Kristina Norrby, 37.

- Jag är jätteglad att jag och Kristina har träffat varandra och vi är jättekära och har ett fantastiskt förhållande, sa Kajsa bland annat i intervjun som löpte över flera sidor.

Bodde på Södermalm

Paret stod skrivna på samma adress tidigt i förhållandet, i en lägenhet på Södermalm i Stockholm. Men nu är förhållandet över. I en kommande intervju med Expressen beskriver Kajsa sig själv som singel. Och enligt folkbokföringen skrev sig Kajsa på en ny adress den 24 mars i år.

Den gemensamma miljonlägenheten på Södermalm är såld och Kajsa har nu funnit ett nytt drömhem på fashionabla Norr Mälarstrand i Stockholm. Där står hon skriven i en lägenhet på dryga 80 kvadrat fördelade på tre rum och kök, som såldes för 5,4 miljoner kronor.

Åkte till Vietnam

Kajsa Bergqvist och Kristina Norrby har sällan synts offentligt tillsammans. De har varit på långsemester i Vietnam under 2012, och vimlade bland annat på QX-galan 2013 - samma gala som Kajsa året innan mottagit stående ovationer på.

Det var inför den galan som paret valde att berätta om sitt förhållande i en stor intervju i tidningen. Intervjun, med nytagna bilder på paret, fick stor uppmärksamhet.

- Jag tycker det ska bli extremt skönt att slippa alla spekulationer och rykten. Så, nu är det ute. Nu vet alla. Och det känns bra att prata om det i QX. Sen kommer jag inte vilja prata mer om det här, sa Kajsa om valet att öppna upp sig om kärlekslivet.

Utbildad sommelier

Kajsa Bergqvist har efter den framgångsrika friidrottskarriären bland annat synts i "Mästarnas mästare" och blev nyligen klar som programledare för nya satsningen "Atleterna" i SVT, som just nu spelas in.

Hon har dessutom utbildat sig till sommelier och driver egna företaget Kajsa Wines som importerar vin.

Kajsa Bergqvist var tidigare gift med regissören Måns Herngren.

Expressen har sökt Kajsa Bergqvist via SVT:s pressansvariga för "Atleterna", utan resultat.

Sportstjärnan som blev sommelier

Namn: Kajsa Bergqvist.

Ålder: 37.

Bor: Stockholm.

Aktuell: Programledare för "Atleterna" i SVT.

Bakgrund: Första kvinnliga höjdhoppare att klara drömgränsen två meter, innehar med sina 2,06 det svenska utomhusrekordet. Världsrekordhållare inomhus med 2,08. Har bland annat EM-guld, VM-guld och OS-brons på meritlistan. Efter karriären har hon utbildat sig till sommelier och importerar nu vin. Var nyligen med i SVT:s "Mästarnas mästare".

Var gift med Måns Herngren

Kajsa Bergqvist skilde sig från regissören Måns Herngren 2011.

Samma år berättade hon i QX om kärleken till Kristina.

2012 hyllades Kajsa på QX-galan, och paret var bland annat på semester i Vietnam.

Paret bodde tidigt tillsammans i en lägenhet på Södermalm, de bor sedan mars i år i var sin lägenhet i Stockholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.