Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det finns ingen andra chans

Tony, Dermot och Ann i varsin trio med deltagarna.
Tony Irving berättar mer om kvällens danser och det nya inslaget i semifinalen.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Juryn ska delta i varsin dans i kvällens semifinal.
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: TV4

Kvällens semifinal är en garanterad berg- och dalbana fylld med känslor, tårar och mycket skratt. 

Vi börjar med att den första dansen paren kommer att genomföra inte längre är en pardans, det blir en trio och trion skapas av ingen mindre än juryns medlemmar.

Jag, Ann och Dermot har fått dela på oss och kliver in en roll som coach, meddansare och inspiratörer till ett specifikt par. Ann kliver in i laget Filip och Linn, Dermot i laget Anis och Katja och jag kompletterar laget ”Keyyo” och Hugo. 

Detta är ett alldeles nytt moment i ”Let's dance”-historien där juryn kliver av sin piedestal och tävlar med en av deltagarna. Bedömningen kommer att ske tillsammans med en gästdomare som ersätter den domarplats som blir ledig när en av oss kliver upp på golvet. Det vill säga att när jag dansar med ”Keyyo” blir vi bedömda av Ann, Dermot och kvällens gästdomare och jag är otroligt glad att säga att den person som kliver i juryn i kväll är en av Sveriges främsta dansare och musikalartister; Rennie Mirro. Det känns tryggt att ha honom som hedersgäst i vår jurypanel. 

Som sista utmaning i semifinalen har vi det klassiska ”Let's dance”-momentet ”Chans till revansch”. Vi i juryn har valt att varje deltagare skall dansa om den dans som de genomförde med sämst kvalitet. 

Nu har de möjligheten att göra om och göra rätt och visa både juryn och hela Sverige hur mycket de har utvecklats och varför just de skall få en de två platserna i säsongens final. För att göra det än mer utmanade för dem sitter vår gästdomare Rennie Mirro kvar som en fjärde domare under detta moment.

I kväll har vi ingen duell så det finns ingen andra chans. Den som presterar dåligt faller på mållinjen och jag kommer att tycka synd om den personen som kommit så långt och inte lyckas ta sig hela vägen. Nu gäller det att vi ser till att den bästa dansaren går vidare till en final som har förutsättningar att bli den tuffaste och mest spännande ”Let's dance”-finalen genom tiderna.  

Anis Don Demina & Katja Luján Engelholm kommer att dansa till ”Din tid kommer”
Foto: Annika Berglund / TV4

Anis Don Demina & Katja Luján Engelholm + Dermot Clemenger

Dans: Paso Doble 

Musik: Din tid kommer

”Nu står Anis inför en mycket tuff utmaning. Hans starka sidor har varit hög energi, explosiva snabba rörelser och sprudlande glädje. Dessa styrkor har gjort att Anis är den som står för de flesta tiopoängare denna säsong, men nu måste han ta fram en ny sida av sig själv och bemästra helt andra förutsättningar. Han skall vara lugn, kontrollerad, stark och bestämd i sina kroppsrörelser och utstrålning och som stöd har han fått en extra coach och meddansare i sitt lag: Dermot Clemenger. Då Dermot är Sveriges genom tiderna mest meriterade manliga pasodoble dansare har Anis fått den allra bästa förutsättningen för att kunna bemästra denna dans som en del i sin sista utveckling innan han kommer till finalen”. 

Anis Don Demina & Katja Luján Engelholm

Dans: Quickstep

Musik: Blinding Lights

”Som chans till revansch har Anis fått quickstep och vi i juryn har valt denna dans på grund av att den sista gången han dansade quickstep i tävlingen saknade han kontroll över sina armar och detta gav honom dålig balans. Vi vill se hur mycket han har utvecklat sina kompetenser och om han kan förbättra sina tidigare misstag”.

Kristina ”Keyyo” Petrushina och Hugo Gustafsson framför sin triodans med Tony Irving.
Foto: Annika Berglund / TV4

Kristina ”Keyyo” Petrushina & Hugo Gustafsson + Tony

Dans: Jive 

Musik: Don’t stop me now 

”Keyyos starka sida har varit de långsamma, eleganta och graciösa dansstilarna där hon har fått dansa med mjuka kontrollerade rörelser. Som hennes sista utmaning har hon blivit tilldelad jive som är en total kontrast till allt hon har gjort hittills. Hon måste vara explosiv, spänstig i ben och vrister samt snabb i sina kroppsförflyttningar. 

Som coach och meddansare har hon blivit tilldelad mig och det känns konstigt att jag skall försöka förklara hur jag skall bidra till hennes utveckling och vad jag besitter kompetensmässigt. Jag kan säga så här, med 40 års erfarenhet av dans skall jag se till att jag ska hjälpa henne erövra den här dansen”.

Kristina ”Keyyo” Petrushina & Hugo Gustafsson

Dans: Samba

Musik: The Greatest

”Keyyo har fått möjligheten att göra om sin samba för att göra den rätt. När hon dansade samba i första programmet tog hon stegen med glädje och energi, men saknade teknik och samspel med Hugo. Nu vill vi ha bra samspel, kommunikation och kontakt med Hugo så att när vi jämför kvällen med program ett så kan vi se hur mycket ”Keyyo” har utvecklats och om hon förtjänar en plats i finalen”. 

Filip Lamprecht och Linn Hegdal kommer att köra en rumba i semifinalen.
Foto: Annika Berglund / TV4

Filip Lamprecht & Linn Hegdal + Ann

Dans: Rumba  

Musik: Fight song

”Filip har gång på gång visat att hans balans, koordination och eleganta rörelser har gjort att han har kunnat klara av samtliga standarddanser med bravur. Hans svaghet har visat sig vara den kroppsrörelse som krävs i alla latindanser och som sista steget i hans resa mot en finalplats har han fått rumba. Här måste han ha ett kontrollerat flöde i en låg hastighet med en mjuk kroppsrörelse, och kunna visa på en otroligt musikalisk prestation. Som coach och meddansare har han fått Ann Wilson som är en före detta europeisk finalist även i rumba. Med hennes tekniska förmåga kommer hon att bidra till Filips utveckling och hjälpa honom att kämpa vidare för att få en finalplats”.  

Filip Lamprecht & Linn Hegdal

Dans: Samba

Musik: Jag vill ju va som du

”Filip lyckades sätta alla steg, positioner och takter i sin tidigare presentation av samba, men han saknade grundkaraktären av denna dans som är rörliga höfter och rytmen i kroppen. Nu har han chansen att rätta till sina misstag och ta revansch. 

För att komma till finalen är det Filips sista dans och här har han möjligheten att bevisa att hans resa inte borde ta slut i kväll, samt att han hör hemma i finalen”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.