Nu ska Disneys klassiska "Lejonkungen” bli en ny film. Foto: EXPNu ska Disneys klassiska "Lejonkungen” bli en ny film. Foto: EXP
Nu ska Disneys klassiska "Lejonkungen” bli en ny film.  Foto: EXP
Karaktärerna Timon och Pumbaa gör comeback! Foto: TV3Karaktärerna Timon och Pumbaa gör comeback! Foto: TV3
Karaktärerna Timon och Pumbaa gör comeback!  Foto: TV3

Nu blir "Lejonkungen" en ny spelfilm

Publicerad

Hakuna matata! Nu blir "Lejonkungen" en ny spelfilm.

Den nya versionen av Disneys klassiska tecknade film ska regisseras av Jon Favreu.

Simba, Mufasa, Scar, Timon, Pumbaa och Nala. Det är några av de älskade Disney-karaktärer som du återigen kommer få stifta bekantskap med.

I dag meddelar nämligen Disney att bolagets klassiska film "Lejonkungen" ska bli film igen. Till skillnad från originalet kommer filmen inte att vara tecknad. Däremot väntas den likt den nya "Djungelboken"-filmen vara digitalt animerad.

Regissör för filmen blir Jon Favreau som också regisserade den nya versionen av "Djungelboken". Han var också producent och regissör för "Iron man" och "Iron man 2". Det rapporterar Variety.

Enligt sajten väntas Disney behålla filmens klassiska soundtrack av Elton John och Time Rice som bland annat innehåller låtarna "Hakuna matata" och "Can you feel the love tonight" ("Känn en doft av kärleken" på svenska, reds anm.).

 

LÄS MER: Så ser otecknade "Skönheten och odjuret" ut

 

Sedan tidigare har Disney gjort nya versioner av bland andra "Skönheten och odjuret" och "Askungen".

Originalet av "Lejonkungen" släpptes 1994 och är en av Disneys absolut största succéer. "Lejonkungen" har också satts upp som musikal på Broadway.

 

LÄS MER: Disney svarar på kritiken om midjan

 

Jon Favreau arbetar även på uppföljaren till "Djungelboken". När "Djungelboken 2" och "Lejonkungen" har premiär är ännu inte klart.

Jon Favreau slog igenom som skådespelare

Jon Favreau är kanske mest känd som skådespelare. Den första filmen han medverkade i var "Min galna farsa". Sedan dess har han bland annat medverkat i "Du, var är brudarna?", "Daredevil", "I love you, man" och tv-serierna "Vänner" och "Sopranos".

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag