Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nu blir bästsäljaren film – efter boksuccén

Pernilla August och Tuva Novotny gör film av ”Britt-Marie var här” Foto: ROGER TILLBERG / STELLA PICTURES / ROGER TILLBERG
Tuva Novotny ska regissera ”Britt-Marie var här”, Pernilla August spelar huvudrollen. Foto: ANNA HÅLLAMS

Efter succén med "En man som heter Ove" ska ännu en av Fredrik Backmans böcker bli film.

Bästsäljaren ”Britt-Marie var här” ska regisseras av Tuva Novotny – vars villkor var att Pernilla August skulle spela huvudrollen.

– Pernilla är ”the one and only”. Det finns ingen annan som har samma omfång som henne, säger Tuva Novotny till Dagens Nyheter.

Efter filmatiseringen av Fredrik Backmans, 36, bok "En man som heter Ove", ska även författarens nästa bästsäljare bli film.

I april börjar inspelningen av ”Britt-Marie var här”, en bok som har sålt i nästan en halv miljon exemplar, skriver Dagens Nyheter.

Stjärnduon som ska göra dramafilmen är än Pernilla August, 59, och Tuva Novotny, 38. 

August spelar huvudrollen som den griniga gumman Britt-Marie, och Novotny regisserar. De kan inte komma på att en liknande film om en äldre kvinna har gjorts.

–  Det är ett väldigt rörande och upplyftande drama om en 60-plus-kvinna, om nya chanser i livet, en historia om att det aldrig är för sent att börja leva. Jag började grina av tanken på att jag aldrig tidigare har sett en sådan här film, säger Tuva Novotny till tidningen.

 

LÄS MER: Tuva Novotny om okända mötet inför intima scenerna i "Borg"-filmen 

 

Tuva Novotny: "Pernilla är the one and only"

Tuva Novotnys krav för att göra filmen var att huvudrollen skulle göras av just Pernilla August.

–  Pernilla är ”the one and only”. Det krävs en superelastisk och organisk skådespelare med en känsla för både humor och drama för att bära en sådan här roll. Det finns ­ingen annan som har samma omfång som Pernilla, säger hon.

”En man som heter Ove” har setts av 1,7 miljoner biobesökare och var Sveriges bidrag till Oscarsgalan i fjol. Filmen regisserades av Hannes Holm och huvudrollen spelades av Rolf Lassgård.

 

LÄS MER: Pernilla August ändrade i nyårsdikten – så gjorde hon om den 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!