Nu berättar han – så blev de tillsammans

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

De gifte sig år 2002. 

Sedan dess har de varit med om både lyckliga och svåra stunder.

Nu berättar David Batra i en lång intervju med Svenska Dagbladet om hur han träffade sin stora kärlek Anna Kinberg Batra. 

För bara några veckor sedan var de på galapremiären av den svenska storfilmen "Borg" i Stockholm. 

Då berättade Anna Kinberg Batra om sitt nya liv, efter att hon sagt upp sig som partiledare för Moderaterna. 

– Jag har redan spanat in att jag ska ha höstlov med familjen i stället för partiledardebatt i tv, när min dotter är ledig från skolan – och det är väl inte så tokigt, sa hon och fortsatte: 

– Nu hinner man ju redan med lite mer bio och lite mindre möten.


LÄS MER: David Batras attack mot männen i Moderaterna

Så träffades paret 

I samma stund som Anna Kinberg Batra meddelade sin avgång från partiet, höll David Batra på att skriva de sista delarna i sin kommande föreställning "Elefanten i rummet". 

Intresset för föreställningen exploderade och Batra har fått skriva om manuset lite. Nu är det slutsålt nästan överallt och extra föreställningar har lagts in till hösten, skriver Svenska dagbladet.

I en lång intervju med tidningen berättar nu David Batra om hur han träffade Anna Kinberg Batra för första gången.

Det var på en lägenhetsfest på Södermalm i Stockholm. Komikern hade precis haft en show och när han kom till lägenheten träffade han Anna Kinberg Batra i köket, skriver tidningen.

Stod i köket hela natten 

Anna Kinberg Batra var då distriktsordförande i Muf i Stockholm och David Batra berättar för Svenska dagbladet att de stod i köket hela natten och pratade. Komikern blev imponerad av att träffa en kvinna som tog saker på allvar – medan han hade som jobb att skämta.

År 2002 gifte de sig och nu har de ett barn tillsammans. 

David Batra berättar att han blev besviken över hur Anna Kinberg Batra behandlades av det egna partiet, när det stormade som värst innan hennes avgång tidigare i år.

Att gamla partivännerna vände henne ryggen.

– Om jag har en dålig kväll står ju inte Henrik Schyffert längst bak i lokalen och ropar "Avgå Batra, avgå", säger han till Svenska Dagbladet.

Samtidigt avslöjar han att den uppmärksammade utlandsresan till Italien som paret gjorde direkt efter Anna Kinberg Batras avgång, var en present från David.

Inte ett sätt att fly undan offentlighetens ljus.

– Det var min present. En resa som vi hade planerat i ett halvår. Den hade ingenting med avgången att göra, säger han till Svenska dagbladet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.